Citat:
În prealabil postat de heaven
A deveni un homosexual sau lesbiana nu este o alegere,sunt alti factori care inca nu sunt cunoscuti in totalitate ce genereaza astfel de orientari.Majoritatea dintre ei traiesc adevarate drame,criza de identitate sex-rol fiind adesea asociata cu depresia si abuzul de substante.
Eu nu am auzit pana acum ca cineva sa fi putut schimba orientarea sexuala a unei persoane,fie el medic,psihoterapeut,preot etc. Insa,in egala masura,impotriva valorilor fundamentale ale intemeierii si mentinerii unei familii este si adulterul. Insa,pana acum nu mi-a fost dat sa aud ca vreo manifestare sa fi avut loc impotriva acestui act adulterin. Stau cu el de vorba,incerc sa il inteleg,sa ii patrund suferinta si sa ii fiu alaturi?Sunt eu capabil sa ii dau o solutie concreta,aplicabila,functionala care sa ii fie de folos?
|
De fapt nu e chiar asa, totul e o alegere, daca nu e ceva fizic. Doar in ultimii ani au aparut studii pro homosexualitate, influentate si de propaganda aceasta chiar agresiva in favoarea acceptarii homosexualitatii ca o normalitate. Freud punea accentul pe conditionarile anterioare dar un alt evreu, Viktor Frankl, a afirmat ca orice conditionare nu este de neschimbat, totul depinzand de alegerile noastre, schimband astfel aceasta perceptie. Aceatsa spunea in cartea sa: "
Omului îi poate fi luat totul, dar nu și ultima dintre libertățile omenești: aceea de a-și alege atitudinea într-un anumit set de circumstanțe, de a-și alege propriul fel de a fi."
Cum spui si tu, daca cineva are o atractie prea mare fata de sexul opus si isi insala partenera tot timpul nu inseamna ca asa e normal, ar trebui si ar putea sa se schimbe. Si homosexualitatea e asemanatoare unui viciu, la fel ca un viciu e greu de scapat de ea. Stim cat de greu e sa scape cineva de dependenta de alcool sau droguri, sau chiar fumat, e greu cu orice dependenta.
Multe cazuri, daca nu majoritatea, sunt datorate unor experiente sau mediului din jur, deci nu e tocmai adevarat ca homosexualii nu influenteaza deloc pe cei din jur. Se mai afirma ca e un numar constant, pentru ca unii se nasc asa, dar hai sa vedem cum era in antichitate, am citit ca majoritatea aveau si inclinatii homosexuale, pentru ca asa era normal atunci. Asadar aproape toata populatia masculina, deci cade povestea cu procentul. La fel si omorul era vazut ca ceva firesc, pana sa apara Legile lui Moise. Propagnda pro homosexualitate probabil chiar pe asta mizeaza, ca sa devina ceva normal si astfel sa se ajunga ca in antichitate. E de fapt o manipulare in care cad cei ce au conceptii laxe despre moralitate. Pana la un anumit punct moralitatea (din punctul de vedere al oamenilor, nu cea crestina, care e fixa) e ceea ce considera majoritatea, daca homosexualitatea ajunge sa fie considerata normala poate fi influentata si majoritatea. Chiar presupunand prin absurd ca ar fi si ceva din nastere, datorita pacatelor parintilor sau stramosilor, asta nu schimba cu nimic posibilitatea alegerii.
Nu numai ca exista cazuri de schimbare si renuntare la viciul homosexualitatii, dar exista chiar si organizatii ale celor ce au renuntat. Avem si un site in romana despre aceste cazuri si care ofera si ajutor celor ce au fost afectati de acest viciu:
http://www.homosexualitate.ro/#axzz2PrUhdnDF
E o perceptie gresita, ca daca unii sunt impotriva homosexualitatii atunci ii urasc automat pe homosexuali. E aceeasi perceptie intalnita si atunci cand se scrie ceva critic despre o religie, despre catolicism sau alt cult, e venita odata cu modernismul aparut in ultimii zeci de ani.
Citez de pe site: "Cercetările științifice arată că homosexualitatea nu este înnăscută, ci este rezultatul unor interacțiuni complexe între diferiți factori - familiali, sociali și posibil biologici."