View Single Post
Vechi 10.04.2013, 17:49:01
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Sora mea isi scolarizeaza copiii acasa. Cel mai mare dintre cei 4 copii ai ei, care este de-o seama ca baiatul meu cel mare, are rezultate incomparabil mai bune decat al meu copil, adica are rezultate excelente, cu olimpiade, concursuri castigate. Din clasa a 7-a a inceput sa frecventeze cursurile, pana atunci a dat doar examene semestriale. In clasa a 5-a si a 6-a petrecea cam 5, maxim 6 ore pe zi invatand, in schimb copiii mei petreceau 5-6 ore la scoala + alte cateva ore acasa sa invete, iar rezultatele au fost mult mai slabe... nu ca-s prosti, ci e vorba de plictis, de lipsa de implicare..."pai eu invat si ala face circ la ora si pe mine nu ma baga profa in seama", etc. Mi se pare ca la scoala pierd ideea ca invata pentru ei, ca e vorba de interesul propriu... ei invata pentru nota, se deprima cand iau o nota mica pentru ca a fost galagie in clasa si atunci i-a pedepsit pe toti cu un test foarte greu, chestii de genul asta.
In ceea ce priveste socializarea copiilor scolarizati acasa, aceasta se rezolva foarte bine in conditiile actuale: mergi la niste cursuri la Palatul National al Copiilor din orasul tau, la unul din cluburile pentru copii din sector sau orase mai mici, il duci la un sport. Avantajul acolo este ca vin copiii care sunt interesati de acele cursuri, care au parinti care acorda timp educatiei copiilor lor... este un grup categoric mai bun decat cel de la scoala. In plus, copiii care pun realmente probleme desfasurarii unui cerc, sunt exclusi, ca urmare nu sunt obligati alti 20-30 sa isi piarda timpul lor pentru un copil rasfatat si needucat.
In SUA de ex., unde foarte multi copii sunt scoliti acasa, s-au facut teste si s-a ajuns la concluzia ca copii educati acasa sunt mai bine pregatiti si nu ii opreste sa intre in facultati f.bune. F.putini au stat sa cerceteze scoala acasa, vorbesc asa din auzite. Cei din SUA au propriul grup de copii educati acasa si se intalnesc f.des, ies afara, merg la muzee etc. Se ocupa de socializare. Socializarea nu se face numai la scoala, unde sa fim seriosi, multi sunt f.needucati (injurii, violenta etc.) Comunistii au facut obligatorie scoala de stat si se pare ca ideile lor inca mai sunt vii.
Daca scolile de stat ar fi fost ce erau odata, academii de unde copii ieseau oameni si nu roboti, nu ar mai zice nimeni nimic.
Reply With Quote