View Single Post
Vechi 10.04.2013, 19:01:07
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
hai sa spun un secret. o ora de vioara(dau un exemplu) nu se pune ca socializare.
da, stiu, sunt alti copii acolo, dar faptul ca timp de 90 de minute, ca sa fiu reductionist, freaca un bat cu un fir de niste coarde in aceeasi camera nu inseamna ca socializeaza.
Hai sa iti spun eu mai multe secrete, ca am cativa copiii care merg la mai multe activitati extrascolare de vreo 7 ani incoace, deci am ceva experienta... chiar una mare as putea spune...

De obicei la instrument se lucreaza cu un singur copil, deci nu socializeaza, nu in timpul orei de curs, dar colegii socializeaza intre ei atunci cand pregatesc un spectacol, cand merg impreuna la diferite activitati legate de curs.
Copiii mei studiaza cate unul singur cu profesoara la pian, in schimb fac teoria muzicala cu mai multi copii care sunt de nivel apropiat si acolo socializeaza chiar si in timpul orei, dar sunt chiar draguti in pauza dintre cursul de cor si cel de teorie muzicala, cand stau impreuna, canta impreuna unul la pian altul sau altii cu vocea (asta fara profesor), discuta, joaca diferite jocuri. Fireste ca la cor, grupuri vocale, dansuri, sport, desen, ceramica, cenaclu literar, teatru, etc, etc, se socializeaza, si in timpul cursurilor si cat timp asteapta sa intre, cand pleaca, cand au pauze intre cursuri, cand au activitati...
Reply With Quote