View Single Post
Vechi 10.04.2013, 21:22:33
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul

Jos palaria, Excelenta ! Pe cand un Al Treilea Tarat Romano-Bulgar ?
Țaratul vlaho-bulgar (1185-1258, denumit Țaratul româno-bulgar de naționaliștii români) și Al doilea țarat bulgar de naționaliștii bulgari și de istoriografia internațională (1185-1396) a fost un stat multinațional (regat) apărut la Dunarea de jos în 1186, odată cu victoria bulgarilor și vlahilor răsculați din sudul Dunării împotriva Imperiul Bizantin, și dispărut în 1260 prin fragmentarea în state mai mici, cucerite în jur de 1396 de către Imperiul Otoman. După istoricul Florin Constantiniu, caracterul său multinațional este negat de tradiția academică astăzi predominantă în Bulgaria, care afirmă că acest regat a fost "bulgăresc" în sensul național actual al cuvântului, în ciuda surselor primare ale epocii (bizantine sau occidentale) și a toponimiei. (Wikipedia)

Inteleg ca pe acest topic se posteaza doar vestile bune, dar imi pareti totusi putin prea optimist, domnule Dragomir... desi se vor face unele incercari in acest sens, daca e sa dam crezare proorociilor Pr. Arsenie Boca:
" Odata mi-a zis ca, intr-o noapte, catre ziua, ne vor ocupa trei tari: Ungaria, Bulgaria si Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or sa ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: "Si pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc".
(Chis Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mures)
Reply With Quote