View Single Post
  #2  
Vechi 10.04.2013, 22:09:34
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit Fertilizarea in vitro, atac împotriva vieții și familiei

Iadul copiilor
Cât despre condițiile în care se desfășoară procesul nașterii și îngrijirii copiilor acestor cupluri, iată ce declara într-un interviu părintele profesor Andrei Lorgus, decanul Facultății de Psihologie a Universității Ortodoxe Ruse „Sf. Ioan Teologul” (Federația Rusă).„Am fost prezent odată într-o secție de îngrijire a nou-născuților prematuri. Am botezat acolo patru copii ai unor cupluri care au făcut FIV. Copii cu greutatea de patru sute de grame! Iar cei care cântăresc 800 de grame sunt considerați mari. Părinți nu sunt în jurul lor. Desigur, ei pot veni, dar e inutil să stea acolo. Aceasta este o adevărată secție de fabrică. Tuburi, fire, ceva zumzăie, bâzâie, copiii stau în cuve transparente acoperite cu scutece, stau acolo, ca într-un fel de vizuini, conectate la aparate. Și impresia mea emoțională, când i-am văzut așa, a fost: iată iadul. Este un iad al copiilor. Noi l-am creat. Iar oamenii, medicii și asistentele care lucrează acolo, sunt adevărații zeloți ai acestuia(...) Copiii memorează totul, chiar și la această vârstă, chiar dacă la nivel inconștient, la nivelul memoriei corporal-fiziologice. Și această perioadă a vieții nu trece fără a lăsa urme: ea se manifestă mai târziu, uneori prin severe boli somatice și psihice. Cuplurile care fac asta copiilor lor își asumă responsabilitatea pentru sufletele lor. Eu nu pot, ca preot si psiholog, să le interzic să o facă, dar nici nu-i sfătui în acest sens.
În Pastorala de Bunavestire din 2012, Mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu Streza, critică dur procedura fertilizării in vitro, prevestind sfârșitul neamului românesc.
„Refuzul de a avea copii sau, tot mai frecvent, limitarea la un singur copil – prin tot felul de mijloace și prin prunc-ucidere – se face deja simțit în declinul numeric al populației și în îmbătrânirea ei tot mai accentuată. Pentru prima dată în istorie, poporul român își poate întrezări sfârșitul. Specialiștii consideră că, dacă situația actuală se menține, redresarea demografică nu va mai fi posibilă. Pe de altă parte, în societatea noastră atât de ostilă procreației, există persoane care doresc copii cu orice preț. Desigur, infertilitatea este una dintre cele mai mari suferințe posibile. Cu toate acestea, «Programul național de sănătate pentru fertilizare in vitro și transfer de embrioni» precum și «Legea privind reproducerea umană asistată medical cu donator terț», adoptate recent, nu fac decât să agraveze situația familiilor fără copii, ca și a întregului popor. Fertilizarea în eprubetă sau in vitro, cum se numește, este o tehnologie experimentală periculoasă, cu costuri morale și materiale mari și eficiență minimă. În primul rând, ea presupune omorârea unui număr mare de „prunci” în stadiul embrionar, altă formă a aceluași păcat al avortului. În al doilea rând, sunt mari riscurile medicale și asupra femeilor care se supun acestor practice. Există riscuri de sănătate și asupra copiilor care se vor naște, precum boli sau diferite malformații. În realitate, această tehnologie este o loterie, căci nimeni nu știe câte nașteri vor rezulta”.
În aceeași Pastorală, IPS Laurențiu se adresează direct enoriașilor, amintind de tratamentele costisitoare pe care le implică fertilizarea in vitro, dar și de soluția adopțiilor sau de implicarea soților fără copii în programe de asistență maternală: ”Iubiți credincioși, câteva sute de fertilizări in vitro au fost efectuate deja anul trecut la noi în țară, finanțate din bani publici, pentru că sunt deosebit de scumpe. În același timp, tratamentele altor suferințe la copii, mai puțin costisitoare, mult mai eficiente medical și fără implicații spirituale comparabile, nu au parte de finanțare. Vă îndemnăm să nu recurgeți la aceste tehnologii care nu sunt o soluție viabilă și morală la situațiile de infertilitate, nici din punct de vedere medical, nici din punct de vedere social și economic. Lipsa involuntară de prunci, ca orice suferință majoră, este, în primul rând, o problemă spirituală. Prin ea, Dumnezeu are de comunicat ceva soților în cauză și avem nenumărate exemple de situații rezolvate fericit prin întoarcerea către Dumnezeu și prin mijlocirea Maicii Domnului și a multor sfinți, din trecut sau contemporani. Nu mai puțin, adopția copiilor orfani sau abandonați, sau implicarea soților fără copii în programe de asistență maternală, pot fi alternative binecuvântate de Dumnezeu”.
Fertilizarea in vitro, un pas premergător relațiilor incestuoase
Pe de altă parte, dincolo de comiterea unor crime în lanț, fertilizarea in vitro deschide larg ușile incestului. Un caz care a zguduit lumea întreagă s-a petrecut luna trecută, în S.U.A., fiind relatat de jurnalista Emily Yoffe, coordonatoarea unei rubrici de dialoguri cu cititorii la revista „Slate”. Într-o scrisoare sosită pe adresa redacției, un bărbat relata drama pe care o trăiește în prezent, alături de soția lui. Trebuie amintit faptul că cei doi soți – care provin din mame lesbiene – sunt căsătoriți de ani buni și au împreună trei copii. Iată relatarea soțului:
„Când a implinit 18 ani, soția mea a vrut să afle identitatea donatorului de spermă – a bărbatului care îi este tată biologic. Banca de spermă la care a apelat mama ei permite acest lucru în momentul în care copilul împlinește 18 ani și dacă ambele părți implicate sunt de acord. Eu nu am fost niciodată interesat de acest lucru, dar soția mea spunea că nu este corect față de copiii noștri, care ar trebui să aibă toate informațiile despre familiile din care provin. Cum se apropia aniversarea noastră, m-am decis să-i fac acest cadou soției mele și să văd dacă tatăl meu biologic vrea să mă cunoască.
Mai întâi am aflat că părinții noștri au apelat la aceeași bancă de spermă, iar apoi că donatorul a fost în ambele cazuri același bărbat...
Acum sunt într-o situație dificilă… Pe de o parte, îmi iubesc soția mai mult decât pot spune în cuvinte, și, logic, răul a fost făcut - deja avem copii. Mi-am făcut vasectomie, așa că nu vom mai avea copii. Dar nu mă pot abține să nu gândesc „aceasta este sora mea”, ori de câte ori mă uit la soția mea acum.
Încă nu i-am spus nimic și nici nu știu dacă ar trebui să-i spun. Ce să fac de acum încolo? Am vrut să ard toate documentele de la banca de spermă, dar asta nu mă ajută să schimb lucrurile. Te rog, ajută-mă să-mi dau seama ce să fac de acum încolo”.
Situațiile de acest fel, expresii ale păcatelor împotriva firii, ne fac să ne întrebăm: cum va arăta societatea omenească în următorii ani, în condițiile în care reproducerea umană asistată a devenit o practică susținută și încurajată de majoritatea statelor lumii? Cum își poate clădi omul contemporan fericirea, pe jerfele a mii de embrioni (deci ființe umane) considerați „neviabili” și exterminați fără milă? În ce situație ne aflăm noi, popor ortodox, dacă susținem prin lege, dar și printr-un efort financiar uriaș, aceste adevărate „cimitire” ale copiilor, adăugând alte crime șirului de milioane de avorturi comise în România postdecembristă? În sfârșit, ce se poate alege dintr-un neam atunci când relațiile incestuoase devin un fapt comun?
Încheiem aici, amintind care este poziția Bisericii Ortodoxe Române cu privire la avort, în conformitate cu învățătura privind apariția vieții în general și a vieții umane, în special:
Dacă viața și, mai ales, viața omenească nu este produsul hazardului, nici perpetuarea vieții umane nu este efectul întâmplării și nici exclusiv produsul eforturilor omenești. Viața omului este de la Dumnezeu și se perpetuează prin intermediul ființelor omenești, potrivit celor rânduite de Dumnezeu. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.
Revelația (consemnată în Sfânta Scriptură și în Sfânta Tradiție) ne oferă suficiente dovezi că ceea ce s-a zămislit în femeie este ființă omenească (nu simplu "produs de concepție"), care nu exclude grija lui Dumnezeu și care trebuie să se bucure de respectul datorat demnității umane. Cum Biserica are o grijă deosebită față de ființele umane neputincioase și fără apărare, nu poate să nu se îngrijoreze cu privire la cele mai neputincioase ființe omenești, embrionii umani și pruncii nenăscuți.” (http://www.avort.ro/pozitia-BOR-avort.php)
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote