Citat:
În prealabil postat de anita
Sa nu confundam pacatul cu patima
Relatiile din cuplurile homosexuale sunt bazate pe patima si sunt impotriva firii
De ce se trambiteaza aceste relatii impotriva firii ?
Pentru casatorii legiferate care sa permita adoptia de copii
S-a spus mai sus ,un copil trebuie sa creasca intr-un mediu sanatos din punct de vedere moral
Este bine sa nu li se dea prea multe drepturi ,vom asista neputinciosi la tentative sau chiar reusite de racolare a unor tineri nevinovati in acest joc viciat fara ca legea sa poata actiona
Dovada ca Dumnezeu nu ingaduie ,este faptul ca acestia nu isi petrec prea multi ani pe acest pamant
|
Nici eu nu sunt de acord ca aceste cupluri sa adopte copii.Desi,in urma studiilor facute,nici unul dintre acei copii adoptati de ei nu a devenit homosexual,totusi,niste diferente se pare ca au existat in evolutia modului in care si-au conturat personalitatea acesti copii,comparativ cu cei care au trait in familii de parinti heterosexuali.Este important ca un copil sa aiba ambele modele parentale in familie: barbat-femeie.
Insa, ca sa raspund la intrebarea ta
Citat:
De ce se trambiteaza aceste relatii impotriva firii ?
|
dincolo de aceste aspecte,sa nu ne miram ca,cu cat societatea incearca sa ingroape aceasta minoritate,eventual sa o anuleze daca poate (ceea ce este imposibil,pentru ca homosexualitatea nu este ceva ce sa poata fi tratat,iar acest gen de persoane au existat din toate timpurile si posibil vor mai continua sa existe) cu atat ea se va manifesta mai galagios si violent.
Jung vorbea despre conceptul de umbra: individuala,dar si colectiva.
La nivel de individ,umbra semnifica acele aspecte din noi,acele trasaturi de personalitate pe care refuzam sa le vedem,sa le acceptam si sa ni le asumam ca fiind ale noastre.Mecanismul care se produce este ca,in pofida zbaterii noastre de a reprima aceste trasaturi,ele exista si nu doar ca exista,ci cu cat vom incerca sa le ingropam mai adanc in inconstientul nostru,cu atat mai violent si in cele mai neasteptate moduri ele se vor manifesta.Pe de alta parte,tot legat de acest concept de umbra,se pare ca,odata cu aceste elemente reprimate,ingropam in noi si cel mai mare potential al nostru pentru ca aceste aspecte functioneaza pe polaritati...
Spre exemplu,cineva care nu isi accepta teama,va ingropa odata cu ea si curajul etc.
Aceste aspecte se dizolva de la sine atunci cand sunt acceptate,integrate,iar potentialul aferent este eliberat.Asa se produce vindecarea.Prin prisma meseriei in care ma formez,am avut ocazia sa observ practic cum aceste mecanisme interioare functioneaza la nivel individual si familial.Oare,de ce nu ar putea functiona si la nivel colectiv?
Insa,tema acestui potential este o alta discutie.Dar,revenind si extrapoland la nivel colectiv,am putea afirma ca homosexualitatea poate fi pentru omenire un aspect al umbrei colective.Cu cat mai violent vom incerca noi sa il oprimam si sa ne facem ca nu vedem acest aspect sau cu cat vom cauta sa il eliminam dintre noi,cu atat mai galagios si imperativ va cauta sa se faca auzit si cu atat mai multe conflicte, nefericire si frustrare va cauza tuturor celor implicati.Si este clar ca in pofida tuturor acestor incercari,homosexualitatea a continuat sa existe si sa se manifeste din cele mai vechi timpuri si pana in prezent,deci oprimarea si constrangerea nu au fost si nu vor fi vreodata o solutie.
Asa cum vad eu lucrurile,cred ca singura cale ca aceste conflicte sa inceteze,este sa acceptam ca acesti oameni traiesc printre noi,ca din motive doar de Dumnezeu stiute sunt in anumite privinte diferiti si atata vreme cat nu comit ilegalitati (violuri,crime,pedofilie etc),au tot atatea drepturi ca si noi sa traiasca in societate,sa se bucure de viata si sa iubeasca precum oricine altcineva.
Poate fi considerat un punct de vedere mult prea liber sau care sa nu aiba vreo tangenta cu anumite dogme,insa este ceva in care cred si mi-l asum pe deplin.