Citat:
În prealabil postat de sophia
Este foarte usor sa interzici la fiecare pas: asta nu e bine, asta nu este ortodox. Dar adu in loc ceva bun, ceva ortodox.
|
Este ortodox sa deveniti nasa, botezand copii. Cati copii ati botezat ? Daca ati botezat, ii cresteti in Cristos ? Fiindca porunca Domnului nu este numai sa facem copii (prin nastere sau prin a doua nastere, care e Botezul) ci si sa-i crestem cu frica de Dumnezeu.
Este ortodox sa adoptati copii. Nu va da statul Ausweiss de adoptie ? De hartii aveti nevoie, sau de copii ? Sunt multi copii si sunt multe mame cu multi copii, depasite de situatie. Cum le ajutati, ca sa fiti pentru aceia a doua mama ?
Este ortodox sa cercetati planul lui Dumnezeu in ceea ce va priveste. Poate ca planul lui nu este sa aveti copii. De ce, atunci, sa dati cu piciorul in tepuse ? Pentru ce sa deveniti o criminala, apeland la metode criminale precum FIV ? Copiii sunt bogatie si avere. Multi vor bogatii, dar nu toti primesc, ci exista in lume saraci. Marea deosebire dintre un sarac al lumii si un sarac al Imparatiei este ca numai ultimul este fericit. Dumnezeu nu ne promite averi materiale, nici nu ne promite ca nu vom suferi. Dar ne promite ca, de vom fi ai lui, vom fi fericiti. Nu numai in viata de apoi, ci chiar aici, in aceasta viata. Asa e sufletul omului facut de creatorul lui, incat nimeni nu il satura, decat numai Dumnezeu. Facand ceea ce Dumnezeu va indeamna sa faceti, nu puteti fi sigura ca veti avea copii, in schimb puteti fi sigura ca veti fi fericita. Si invers, dezlantuirile pe care le intrevad la dv, si orice tribulatie a sufletului, arata ca nu sunteti fericita. Iar motivul nefericirii este, intotdeauna, unul singur: indepartarea de Dumnezeu. Poate ca Dumnezeu v-a randuit altfel de bogatii decat copiii. Apropiati-va de El, inaintati in cunoasterea Lui, aprofundati ceea ce El a predicat si predica, incercati sa va asemanati cu El care nu a avut copii dupa carne, dar a avut si are mii de copii de suflet, si veti fi fericita in Cer si pe pamant.
Citat:
Nu ai cu cine sa vorbesti. Sunt manastiri si preoti care se ocupa de copii orfani (preotul Tanase de la Valea Plopului, manastirea aceea din Ucraina). Nu dau o informatie pe internet, o adresa, o cale. Nimic.
|
Valea Plopului e o localitate. Daca nu o gasiti pe net, cautati pe Harta Rutiera a Romaniei. O veti gasi. Ajunsa acolo, intrebati unde sunt copiii parintelui Tanase. Eu asa am facut, si i-am gasit.
Citat:
Nu vor sa dea copiii aceia. Nu stiu de ce.
|
Fiindca nu sunt "ai lor". Sunt copii unii orfani, cei mai multi abandonati, de care, teoretic, se ocupa Autoritatea Tutelara. Preotul Tanase nu are niciun copil adoptat, ca si dv. Dar, spre deosebire de dv, se ocupa de multi copii, ca un adevarat parinte. Nu l-am auzit niciodata promovand contraceptia, avortul, FIV-ul. E un om care munceste mult si nu toate ii merg in plin, o, nici pe departe. Si el are probleme (mari !) cu "organele de stat care apara copiii". Si totusi, parintele Tanase este fericit. Va propun un subiect de meditatie spre folos: "asemanari si deosebiri intre parintele Tanase si mine"; sau "de ce el este fericit si eu nu ?".