View Single Post
Vechi 11.04.2013, 14:40:16
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Frate Florin, de putine ori imi este dat sa descopar pe forum, oameni ca tine. Chiar n-as vrea ca aprecierea mea sa te umple de mandrie, dar pe mine m-a uns pe suflet, cel putin in partea finala.
Despre pacate, insa... am putea scrie o vesnicie si tot n-am epuiza subiectul. Pentru ca e pe cat de delicat, pe atat de complicat... Sau poate noi avem tendinta de a complica lucrurile...
O sa selectez cateva dintre idei, unde eu insumi am nelamuriri si nedumeriri:
Citat:
În prealabil postat de Florin_cj Vezi mesajul
Daca prin binecuvatarea de a simti pur acest sentiment al iubirii nu vrei sa il simti pur pana cand vei muri si te casatoresti doar pentru o lege, atunci vei iubi legea.
E greu sa gasim o pereche de tineri care sa gandeasca... pur. Extrem de greu. In general trebuie sa ajungem la "anii cei desavarsiti" ca sa deosebim harul de slabiciune. Din fericire, Dumnezeu are multa rabdare si ne asteapta...
Tineretea multora dintre noi este plina de greseli trupesti, cand nici nu prea stim sa deosebim binele de rau. Apoi, intr-un tarziu, ne casatorim... Dar chiar si iceputul casatoriei este tratat cu multa usuratate si naivitate. Iar in acest timp, apar si copiii... Evident, aduc multa lumina si bucurie in familie, dar parca in subconstientul nostru, acum, realizam ca sufleteste nu eram tocmai curati!... Nu tineam posturile, nu ne spovedeam, iar la biserica... doar de Sfintele Pasti!...

Citat:
Se intampla sa nu cunosti sa nu simti lucrurile acestea, dar fiecare va fi judecat cu ceea ce judeca si daca judeca dupa o lege a trupului si viata lui va fi strans legata de legea trupului. Dar nu e o amenintare, e o avertizare din partea Lui Dumnezeu, care din iubirea ce a avuto pentru noi ne-a lasat liberi sa alegem!
...Liberi sa alegem... Daca am intelege aceasta notiune, totul ar fi simplu. Din pacate, in lipsa harului, noi continuam sa alegem prost, iar asta este atat de trist incat nu ne ajunge o viata sa tot plangem (pentru noi si pentru cei foarte dragi noua care nu vad, nu aud, nu inteleg!!!)

Citat:
Daca ati gresit, caiti-va in adevar,
Insasi constientizarea greselii, vine din Harul lui Dumnezeu. El poate face din neghina, grau curat, dar cel mai probabil, balariile din jur vor impiedica aceasta schimbare... Iar daca totusi nu reusesc impedicarea, atunci insasi semanatorul balariilor se va stradui neincetat sa ramai ceea ce te stia el: doar neghina!...

Citat:
Copii sunt o binecuvantare si nu se vor naste in pacat daca intre sot si sotie este aceasta dragoste adevarata, dar daca este desfrau, se vor naste in tensiunea desfraului, a minciunii a vicleniei si a tainei care ii va poticni.
Aceasta idee poate fi dezvoltata mult si bine... Iar aici nu-i deloc indicat!...
Oricum, ma bucur cand vad astfel de mesaje. Sper sa mai revii!
Doamne-ajuta!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote