View Single Post
Vechi 19.09.2006, 17:45:41
Alexandr_Bazil Alexandr_Bazil is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2006
Implicit

Sa nu mai afirm ca e cineva mai luminat decat mine? Nici nu trebuie sa afirm asa ceva, stiu clar ca nu sunt inteleptul uman absolut, recunosc ca am avut si mici tendinte uneori de a spune asta,"in tineretile mele" :).Nu sunt o persoana modesta, chiar dimpotriva sunt foarte mandru, in schimb nu destul cat sa ma supraestimez si sa cad in capcana prostiei. Prea multa aroganta te face foarte limitat in fata unor multe posibilitati. De multe ori recunosc ca sunt multi care nu vor sa mearga pe unde am mers, si sa ia in considerare ce am luat eu in considerare, si sincer pe cei mai multi nu ii pot invinui... e mult mai usor, si iti ofera satisfactii usor de obtinut si o existenta mult mai fericita...cat si posibilitatea de a te simti implinit intr-o zi(ceea ce eu nu pot zice ca voi putea vreodata sa simt). N-am vazut inca nici macar varful icebergului si stiu deja ca partea de sub suprafata e imensa, probabil nu voi avea destul timp intr-o singura viata sa ajung sa gasesc macar o mica parte din raspunsuri, si uneori pare inutil...dar imi ofera mai multa satisfactie decat mi-ar oferii scopuri si idealuri mai palpabile.
Nu sunt deacord cu tine la ultima fraza. Potentialul nu il au toti...unii chiar nu pot mai mult decat gandesc, nu pot intelege efectiv ideei logice... e o combinatie de factori ce determina asta de la mediul in care au fost crescuti, si mentalitatile cu care s-au intalnit la calitatile lor innascute. Nu putem pana una alta spune daca cineva e genetic mai bine dotat mintal sau nu, dar multe cazuri de oameni crescuti chiar in medii de intelectuali, nu reusesc sa se dezvolte mult la capitolul acesta...sa privim si cazurile celelelte: cei mai mari ganditori ai lumii s-au nascut in familii de oameni simpli, si,desi mai tarziu sunt educati si finisati la diferite universitati, ei dau dovada de profunzime inca de tineri. Probabil ca sunt mult mai multi capabili sa gandeasca iar unii sunt lenesi si eventual isi atrofiaza mintea.
Reply With Quote