Uitati cum incepe Indreptarul de spovedanie scris de un Om al lui Dumnezeu, Valeriu Gafencu.
- Ne atrage atentia ca toti suntem pacatosi;
- Ne face sa intelegem ca suferinta din aceasta lume, daca este in numele Mantuitorului Hristos, ne va aduce bucurie in viata cea vesnica;
- Ne indeamna sa fim smeriti si sa "ne iubim unul pe altul".
Deci: Cand ne judecam (pe noi insine) sau cand ii judecam pe altii, sa incercam sa ne amintim de cuvantul unui Om al lui Dumnezeu: Valeriu Gafencu.
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aseze cu dreptii!
<<INDREPTAR LA SPOVEDANIE
LUI GHEORGHE ȘI MARIA
Cu dragoste, Valeriu
7. … cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei.
Ioan 8 .
20.Adevărat, adevărat zic vouă că voi veți plânge și vă veți tângui, iar lumea se va bucura. Voi vă veți întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie.
Ioan 16 4.
S-a sculat de la Cină, S-a dezbrăcat de haine și, luând un ștergar, S-a încins cu el.5. După aceea a turnat apă în vasul de spălat și a început să spele picioarele ucenicilor și să le șteargă cu ștergarul cu care era încins…23. Iar la masă era rezemat la pieptul lui Iisus unul dintre ucenicii Lui, pe care îl iubea Iisus.34. Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul. 35. Întru acesta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții.
Ioan 13
– Înălțarea Domnului, 1947 – >>
http://valeriugafencu.wordpress.com/...la-spovedanie/