Subiect: Istorii cu talc
View Single Post
Vechi 13.04.2013, 18:26:05
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Trăia odată un rege atât de nedrept și crud încât toți slujitorii săi îi doreau moartea sau detronarea.
Însă, într-o zi, îi surprinde pe toți când anunță că de acum înainte va face doar binele.
“Gata cu cruzimea și nedreptatea!” promite regele. Cuvântul i-a făcut cinste, căci a ajuns să fie cunoscut ca ‹‹Monarhul Blând››. După multe luni de la această schimbare, unul dintre slujitorii săi își face curaj și îl întreabă ce l-a determinat să își schimbe atitudinea.
Și atunci regele i-a răspuns: “În timp ce călăream prin pădurile mele , am văzut o vulpe care era fugărită de un câine. Vulpea a scăpat în vizuina ei, dar nu înainte să o muște câinele de picior și să o schilodească pe viață. Mai târziu am ajuns într-un sat unde am văzut același câine; lătra la un om care după scurt timp a luat o piatră și a aruncat-o în câine, rupându-i piciorul. Nu merge mult omul și este lovit de un cal. Genunchiul îi este sfărâmat și cade pe jos, ologit pe viață. Calul fuge, dar în timp ce alerga, nimerește într-o vizuină și își rupe piciorul. Reflectând asupra celor ce s-au întâmplat, m-am gândit: ‘Răul naște rău. Dacă voi continua în căile mele rele, cu siguranță voi fi copleșit de rău’. Așa că m-am decis sa ma schimb”.
Slujitorul a plecat convins că acum era momentul când regele este vulnerabil și poate cuceri tronul. Cufundat în complot, nu vede treptele din fața lui și cade, rupându-și gâtul.

https://www.facebook.com/AsociatiaARCEN