View Single Post
Vechi 15.04.2013, 10:58:16
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de motan25 Vezi mesajul
se poate spune despre ei că cel rău lucra prin ei? Asta e o explicație foarte buna în mintea mea.
Desigur ca se poate spune. De observat ca "om prin care lucreaza cel rau" nu este acelasi lucru cu "om posedat". Cazurile de posesesie autentica sunt rare si se pot manifesta sau nu prin cruzimi, acesta nefiind un simptom nici sensibil, nici specific pentru posesia diabolica.

Dimpotriva, cazurile de tortura sunt frecvente. Inatalnite pe toate meridianele. In toate oranduirile. Comunistii nu au inventat nimic. Nimic din ceea ce democratii nu stiau dinainte. Daca vreti cazuri recente de tortura in "tara tuturor posibilitatilor" dati un google dupa "Guantanamo". Iar daca vreti sa aveti o idee despre ceea ce inseamna genocidul in democratii cercetati tema "marsul siouxilor".

La pedepsirea prin tortura, lucru interzis de Biserica in toate timpurile (spre deosebire de interogatoriul sub tortura, permis in anumite situatii punctuale) se ajunge mereu prin acelasi mecanism psihologic: diabolizarea celuilalt. Lucru care apare frecvent in caz de conflict. Celalalt (puneti ce vreti: ungurul, legionarul, siouxul, irakianul) nu este un om, ci un monstru. Merita sa il tratez mai rau decat un animal, de vreme ce cu pisica mea nu as face in niciun caz asa ceva. Pe acest Altceva cu aparente umane am nu numai dreptul, ci datoria sa il biciuiesc ca-n Rusia, sa il umilesc ca in SUA, sa ii picur cate o picatura pe cap ca in China, sa pun alti detinuti sa il bata la talpi pana urineaza pe el ca in Romania, sau, daca preferati, sa il crucific ca in Imperiul Roman.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote