View Single Post
Vechi 15.04.2013, 19:04:08
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Lucrurile sunt clar diferite. Casa este o necesitate, trebuie sa stai undeva. La hotel stai de cateva ori, poate o singura data sau nici macar atat (pe an). Hotelul este o optiune, ceva asociat mai mult cu petrecerea concediului. Din punctul meu de vedere, raportat tot la salariile din Romania si la hotel preturile imi par piperate, dar acolo beneficiezi de anumite servicii, sunt oameni care se ocupa de curatenie si tot ce tine de confortul clientului si totusi poti sa gasesti ceva in functie de buzunarul tau.

Dar asa cum a remarcat si Dragos, eu puneam problema chiriei din punct de vedere moral. Ca sa fiu mai bine inteleasa o sa formulez altfel intrebarea. Este crestineste sa iei omului banii munciti pe o luna, doar pentru ca il lasi sa stea in casa ta? Nu spun sa il lasi sa stea pe degeaba, omul trebuie sa primeasca o suma, dar daca esti un crestin practicant, poti sa lasi omul sa moara de foame pentru ca trebuie sa iti dea tie cea mai mare parte din salariul lui pentru care el munceste o luna? Nu sta nimeni in chirie de placere ci de nevoie.
Lipsa de bani nu a fost niciodata un impediment pt vreo afacere.
Decand lumea exista bogatii si saracii,foarte simplist.

Daca nu ai bani sa-ti platesti darile iti pierzi casa,apartamentul,te debranseaza de la lumina,nimeni nu vine acasa sa te consoleze pt problemele personale,lipsa de bani si sa-ti ofere un discount sau gratuitate.
Regulile lumii in care traim sunt materiale,pragmatice.

Problema este ca prietena dvs a ales sa cheltuie ceea ce nu are;trebuie sa se reorienteze catre alta zona,alta casa.Sunt posibilitati,trebuie doar timp pt cercetare si targuiala cu proprietarul,unii cedeaza si accepta mai putin de pretul initial.

Multi oameni inchiriaza din cauza saraciei,mutandu-se la randul lor cu alte rude sau in locuri mai proaste,nu trebuie nici acestia acuzati,la randul lor isi asigura existenta.

Mama are inchiriat apartamentul meu,nu am vazut nicioadata un leu de acolo,banii se duc pe intretirea lor,a bunicii care este casnica si vaduva,pe fratele mamei bolnav care nu a lucrat niciodata,pe milostenie pt alta verisoara cu probleme care in 20 de ani a lucrat doar vreo 5 ani...Si exemplele pot continua.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote