View Single Post
Vechi 15.04.2013, 19:06:37
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
1.Mie nu-mi place cuvantul sigiliu, caci fecioria nu se rezuma la himen.
Cu alte cuvinte, exista posibilitatea ca un himen intact sa existe in conditiile absentei fecioriei ? De acord. Numai ca nu exista posibilitatea ca sa existe feciorie in conditiile absentei himenului. ASTA e sensul termenului de "sigiliu" ("pecete"). De semn vazut (simbol) al fecioriei. Mai pe scurt: ai sigiliu intact ? Ai semnul fecioriei. Esti fecioara sau nu, asta e altceva, dar ai semnul fecioriei. Nu ai sigiliu intact ? Nu ai semnul fecioriei. Simplu.

Citat:
Asa cum nici fecioria barbatului nu se rezuma la ata.
Mai intai, "ruperea atei" apare la doar aproximativ 50 la suta din barbati. Mai apoi, fecioria barbatului este ceva mai putin importanta decat fecioria femeii. Aici nu exista egalitate, decat in ceea ce priveste pacatul curviei, care e la fel de pacat indiferent de sex. Dar atat natura, cat si cultul pun un accent incomparabil mai mare pe fecioria femeilor (si implicit pe himen) decat pe fecioria barbatilor (si pe ata). Auziti condacul al VIII-lea din Acatistul Maicii Domnului: "Bucura-te, zid nestricat !", aluzie (intre multe altele) la himen. Ea este numita (frecvent) "Sfanta Fecioara". In calendarul ortodox veti vedea de multe ori "sfanta cutare, fecioara", dar niciodata "sfantul cutare, fecior". Noi stim, din Sf Traditie ca multi barbati sfinti si-au pastrat fecioria pana la moarte. Sf Ap Ioan este primul exemplu care imi vine in minte. Si totusi, nu exista vreun "cult al preputului", asa cum exista un cult al himenului...

Daca stii de barbat, deja nu mai esti fecioara in adevaratul sens al cuvantului. Cred ca am tot dreptul sa am preferinte la termeni, nu?

Citat:
Daca nu este adevarat atunci acei medici mint. Daca este adevarat ce spune ei, este vb. de cazuri f.rare, cu alte cuvinte le numeri pe degete.
Doamna Paraschiva: eu nu am intalnit asa ceva. Mai mult, nu am intalnit niciun coleg care sa fi afirmat ca a intalnit el insusi. Deci, cazurile de atrezie de himen nu exista sau sunt exceptional de rare. Ca oricare aberatie. Ca lipsa unui organ. Iar rolul himenului acesta este: de sigiliu al virginitatii. Asocierea lui cu o "functie anti-infectioasa" la care primul link indicat de dv face trimitere e amuzanta: arata unde poate duce o gandire ateista.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote