Citat:
În prealabil postat de Kanedel
"Cum ai ajuns acolo,alaturi?"-datorita calitatilor pe care le apreciezi cel mai mult la un om si care crezi tu ca se regasesc in omul de alaturi,insa iti dai seama pe parcurs ca defectele acestui om "umbresc" aceste calitati.
"Si cum se numeste asta??"-tocmai asta este,ca nu sti exact ce este,daca ai facut alegerea corecta.
Nu inteleg cu "justificarea pacalelior",ce inseamna "pacaleli",...acceptarea indoielilor si a nehotararii cu care ne confruntam? Inseamna asta "inselarea constiintei"?
Cred ca Dumnezeu ii raspunde fiecaruia,daca ne rugam Lui...,eu doar am vrut sa aflu si parerea voastra intr-o astfel de situatie.
|
Poate nu am înțeles bine despre ce situație e vorba. Repet ce am înțeles eu: un om primește Taina Cununiei, este căsătorit și, de-a lungul căsniciei ajunge la concluzia că:
1) partenerul de viață nu e tocmai cum a crezut, nu îi mai place, nu îl mai iubește etc.; suferă diverse neajunsuri și neîmpliniri "din pricina" lui sau a ei;
2) un alt om, altul decât partenerul, are calități superioare, pare a fi perechea potrivită, soțul sau soția ideală, alături de care s-ar împlini, ar fi fericit, etc.
Înțelegînd că despre
această situație e vorba, am scris că, pe scurt, discutăm de fapt despre păcat și înșelarea conștiinței proprii. Și despre dezastrul adulterului sau al desfacerii căsătoriei, situații care îmi aduc aminte acum, prin nu știu ce asociere, de două proverbe: "Nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard" și "Rău cu rău, dar mai rău e fără rău".