View Single Post
Vechi 17.04.2013, 15:37:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Măi Aline, ființă morocănoasă și grăbit-insultătoare, tu crezi că eu trăiesc în altă lume decât în asta pe care o împărtășesc chiar cu tine?
Nu te simti grabnic-insultat, mai degraba grabnic-chemat la o explicatie. :)

Citat:
Crezi că e vreun om care să nu treacă prin aceleași situații morale de-a lungul vieții ca toți ceilalți? Chit că forma poate fi diferită, contextul mai mult sau mai puțin diferit.
Nu neaprat.
Sunt unii care poate nu au avut niciodata un bun de inchiriat si privesc problema dintr-o perspectiva abstracta.

Citat:
Cât privește închirierea, desigur că am și închiriat, de-a lungul vieții, diverse lucruri inclusiv imobiliare. Ca fapt divers, în studenție am lucrat o vreme ca agent imobiliar, închiriind și vânzînd, ce-i drept, proprietățile altora. Însă am intrat prin această aventură din tinerețe într-un contact mai amplu cu problema afacerilor imobiliare.
Nu, nu e vorba de proprietatile altora aici.

Citat:
Iar în prezent, vei râde sau nu, tocmai am de închiriat o locuință, casă și teren. Eu cer 200 Euro lunar, 3 luni anticipat, adică juma de preț raportat la piața locului. Dacă nu crezi, vino și vezi!....:)
Ce zici, batem palma?
Motivul pentru care ai renuntat la 200euro pe luna, 2400euro pe an, fiind care?
Tu poate nu, sa zicem sotia nu, dar copii tai nu au nevoie de acesti bani?

Nu pentru tine s-au strans, pe alt topic, bani ca sa poti merge cu copilul la un concurs de sah?

Este normal sa faci la la altii cadouri de 2400euro pe an ca pe urma altii sa incerce pe urma sa stranga pentru copilul tau 200Euro?

Cu acei 2400 euro la cate concursuri ar putea merge?
Nu mai spun de ceilalti, cine stie ce nevoie au.

Poate reactia mea ti se pare nepotrivita, dar am cautat o explicatie si nu gasesc, poate reusesti tu sa ma lamuresti care e logica duhovniceasca aici.

Citat:
Ce zici, batem palma?
Adica la jumatate de pret si inca nu sunt amatori?
Poate gresesti undeva, ce zici?

Citat:
E simplu de arătat ce s-a întâmplat pe piața imobiliară a Capitalei: proprietarul ăsta lacom și puturos care e bucureșteanul, mai mult sau mai puțin getbeget, s-a întins cu nepăsare până unde i-a permis nevoia, prostia și disperarea chiriașului, urcînd tot mai sus prețurile, sub încurajarea interesată a agențiilor imobiliare.
Fals.
Asta este piata, cerere si oferta.
Adica lucrurile stau asa: daca n-ar fi cine sa dea 400Euro pe chirie in zona X, s-ar inchiria cu 200, ca mai bine este sa castigi 200E decat zero.

Dar poate stii asta si preferi cei 200 Euro reali (si aia inca cu semnul intrebarii se pare) decat 400 fictivi (asa zisul "pretul zonei").