Citat:
În prealabil postat de guardian knight
De ce trebuie sa mearga oamenii la biserica "regulat" ???
Nu e bine, daca se duc in cand in cand (macar la trei saptamani o data !),deci, mai rar, si mai bine,decat foarte des si...deageaba ???!!!
|
Pai da, de ce mult si bine cand se poate putin si prost?
Citat:
M-am gandit ca ,poate forma ritualului (o forma demodata ,veche, refractara total la schimbari !) ma face sa fiu asa de plictisit !!!
|
Asta e aparenta.
Tu ar trebui sa te modelezi dupa firea lui duhovniceasca (a ritualului), nu el dupa firea ta superficiala.
Citat:
Poate ,daca biserica ortodoxa ar reforma putin ritualul in forma sa, introducand niste instrumente muzicale placute ca sunet, si implicit, o orchestra cu o muzica fumoasa (clasica ,dar si mai moderna ),poate atunci, ar fi mai placute orele petrecute acolo !
|
Daca vrei discoteca "duhovniceasca", de ce nu mergi la neoprotestanti?
Citat:
La fel, daca preotii ar fi niste oameni mai speciali, care sa reuseasca sa transmita un mesaj mai puternic si niste invataturi mai vii si dincolo de altar !
|
Muiati is posmagii?
Citat:
Poate problema unora dintre preoti este si aceea ca,biserica permitandu-le sa aiba familii, i-a transformat in niste fiinte prea lumesti, care nu mai au (ca nu mai au cum) antenele si disponibilitatea cele mai bune pentru o buna conexiune cu sacrul !!!
|
Ce-ar fi sa te judeci pe tine mai intai si pe urma pe altii?
Citat:
Am fost odata si la o manastire de calugari, acolo staretul avea o predica ,mult prea dura, de parca ne cerea la toti sa mergem acolo la el si sa ne facem calugari !!!
|
Daca esti dependent de alcool de exemplu, sa renunti total la alcool ar fi foarte dur.
Dar asta e calea cea buna. Singura.
Citat:
Deci nici calugarii nu stiu sa-si acordeze predica bine , ci o fac in tonul lor. Daca ei au renuntat la lume, li se pare corect ,sa ceara asta,pe un ton tunator si amenintator,si celor din biserica ( ca o razbunare ,probabil !).
|
Ce a cerut respectivul mai exact?
Citat:
De ce biserica ortodoxa nu ia exemplu de la cultele neo-protestante, pentru a face din preot, si un predicator bun,capabil sa tina multimea in priza,pe tot parcursul predicii ?!
|
Daca esti in cautare senzatii tari, de ce nu incerci altceva, de exemplu pariuri sportive, joc de poker, etc.?
Citat:
Desigur acuma am generalizat nepermis,insa sunt sigur ca exista si preoti foarte buni,a caror predica este foarte reusita,insa din pacate ei sunt execptia si nu regula !!!
|
E singurul preot din oras?