View Single Post
Vechi 28.11.2007, 14:51:54
Alexandra-Ioana Alexandra-Ioana is offline
Banned

Data înregistrării: 19.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicolae_nicolae
www.ortodoxie-ecumenism.com/category/interviuri/ . Pt Alexandra-Ioana.VB parintele Arsenie Papacioc.In discursul dansului de 9 minute o sa observi cat de importante sunt riturile,cu toate ca nu se refera la ecumenism,insa daca o sa fi atenta o sa observi importanta capitala a traditiei ortodoxe,adica ori prin dreapta credinta in primesti pe Hristos,ori degeaba il cauti pe Hristos.Acum polemizeaza cu parintele Papacioc....
"Dumnezeu, Care a facut lumea si toate cele ce sunt in ea, Acesta fiind Domnul cerului si al pamantului, nu locuieste in temple facute de maini,
Nici nu este slujit de maini omenesti, ca si cum ar avea nevoie de ceva, El dand tuturor viata si suflare si toate.
Si a facut dintr-un sange tot neamul omenesc, ca sa locuiasca peste toata fata pamantului, asezand vremile cele de mai inainte randuite si hotarele locuirii lor,
Ca ei sa caute pe Dumnezeu, doar L-ar pipai și L-ar gasi, desi nu e departe de fiecare dintre noi.
Caci in El traim si ne miscam si suntem, precum au zis si unii dintre poetii vostri: caci ai Lui neam si suntem." Fapte 17.24-28

Nu Il vad, dar Il caut bajbaind, caci "Unde ma voi duce de la Duhul Tau si de la fata Ta unde voi fugi?De ma voi sui in cer, Tu acolo esti. De ma voi cobori in iad, de fata esti.De voi lua aripile mele de dimineata si de ma voi aseza la marginile marii si acolo mana Ta ma va povatui si ma va tine dreapta Ta. Si am zis: "Poate intunericul ma va acoperi si se va face noapte lumina dimprejurul meu".Dar întunericul nu este întuneric la Tine si noaptea ca ziua va lumina. Cum este întunericul ei, asa este si lumina ei." Psalmul 138.7-12 (unul dintre psalmii mei preferati:))

Nu e departe de mine, asa cum in rabdarea, indurarea si dragostea Sa nu e departe nici de tine, doar noi suntem pasivi. Am vazut odata un tablou.. nu mai stiu cine l-a pictat si nici cum se numea, dar o sa ma documentez si iti spun exact... dar arata exact atitudinea noastra fata de Dumnezeu. Cum spunea Irineu... El isi intinde cele doua "brate" ale Sale inspre noi, dar noi alegem sa fim pasivi in a intinde mana inspre El. Nu stiu cat am fost la subiect si cat am fost pe langa, dar asta aveam pe inima.
Cat cu privire la citit... am citit destul pana acum... nu am ajuns din naivitate la ceea ce cred, ci din cunostiinta de cauza. Am cercetat... te sfatuiesc si pe tine sa faci asta... altfel nu o sa traiesti din propria-ti incredintare, ci din convingerile altora (care e drept nu trebuie neaparat sa difere de ale tale... dar cum vei stii, daca nu vei incerca?).

Harul si pacea Domnului sa te insoteasca! :)
Cu dragoste,
In El.

Reply With Quote