adevaratul Dumnezeu si idolii falsi
Bine v-am regasit!
Am descoperit intre timp o noua cauza de sminteala: "Dumnezeul" din capul nostru, al fiecaruia. Orice om, chiar si ateu, crede ca are un "Dumnezeu" al lui, un protector, care il (sau ar trebui sa il ) ajute in tot ceea ce-si doreste, chiar si atunci cand face ceva rau si ii nedreptateste pe ceilalti. Ba chiar ar putea intra in conflict de interese cu "dumnezeii"nostri, ai celorlalti. Unii chiar au ajuns sa creada ca ceea ce cred ei e adevarat, iar tot ce spune biserica e o minciuna menita sa serveasca unor interese. Ori poate ce spune biserica i-a speriat atat de rau, incat refuza sa mai creada ca e pacat sa minti, sa furi, sa inseli, sa comiti adulter, sa faci avorturi, etc, si ca te pedepseste Dumnezeu pt asta. Pur si simplu au ajuns la negare, refuza sa creada ca Dumnezeu in marea lui iubire de oamnei nu va intelege si nu va trece peste astfel de lucruri inerente sau chiar necesare supravietuirii. Un pusti chiar scria pe un forum ca prietena lui a ramas insarcinata accidental, si "Doamne ajuta", spera sa se rezolve usor...O lume intreaga crede ca e pacat safaci copii in conditiile in care nu ai ce sa le oferi, si ca ceea ce sustinem noi, credinciosii, si biserica/-cile e de fapt sminteala, ca e pacat sa faci avort si ca toti copii care se zamislesc, fie ei si din parinti neispraviti sau handicapati, tb sa li se dea o sansa la viata.
Ceea ce am mai observat e ca pentru multi, " iubirea de aproape" e considerata o piedica in calea propriei bunastari si chiar o amenintare a propriei existente. Acestia ar putea coinsidera ca iubirea de aproape e o "porunca" data de mai marii lumii pentru a se proteja in primul rand pe ei insisi de eventuale atacuri ale celorlati, de tentative de a le prelua puterea.
Ce putem face noi, crestinii, cei care inca credem si nu vrem sa ne lepadam de Hristos si de invataturile Lui, cand fratii nostrii, aproapele nostru, este in pericol de a se rataci in halul acesta, incat sustine si crede asemenea aberatii? Eu inteleg ca asta le convine sa creada, la un moment dat, dar ma tem ca nu va fi pt mult timp, minciuna nu va rezista toata viata, efectle ei se vor vedea si adevarul va incepe sa-i chinuie, moment in care tot Dumnezeu va fi probabil de vina...
Astept cu interes parererile dvs...
Last edited by fallen; 20.04.2013 at 12:23:02.
|