Citat:
În prealabil postat de mbmbmb
Imi cer scuze ca intervin in asemenea discutii ,dar doresc sa prezint si eu un caz:o doamna pensionara din orasul meu ,avand un apartament de doua camere mostenit,s-a gandit sa-si rotunjeasca pensia minuscula cu o oarece chirie-suma nu o stiu.Deci si-a gasit un client la mica publicitate,iar pentru orice eventualitate,s-a "asigurat",percepandu-i doua chirii drept garantie.Toata lumea fericita-timp de trei luni-iar in a patra luna ,cand doamna s-a prezentat la apartament pentru incasarea chiriei, chiriasul disparuse de vre-o saptamana,cu mobila,frigiderul,aragazul,televizorul,prizele,bat eriile chiuvetelor-deci cu tot ce putea fi ridicat.Intrebarea mea este:care din cei doi-proprietara sau chiriasul-a actionat mai "crestineste"???Parerea mea,referitor la intrebarea topicului,este ca nu poti pretinde unui om care a investit bani grei si multa munca intr-un apartament sau o casa,sa le dea gratis in folosinta cuiva-orice om trebuie sa-si recupereze investitia facuta,chiar daca unora nu le pare crestineasca aceasta atitudine.
|
Pe alt forum, alt topic, isi mai povesteau unii ofuri asemanatoare, dar nu legate de chirie, ci altfel de intamplari, in care au fost tzepuiti la greu de "frati crestini", unii din ei chiar persoane apropiate, carefrecventau aceeasi biserica.
Si sa nu credeti ca erau muritori de foame care faceau asta dintr-un instinct de supravietuire.
Unul fusese imprumutat cu cateva mii de euro, si si-a cumparaat o masina f. scumpa, desi putea sa ia una mai ieftina, dar banii sa-i returneze nici gand.
Eu unul as fi cel putin reticent fata de "frati crestini" care nu stiu decat sa se planga de "necrestinismul" altora, chipurile fiind el cauza pentru care ei nu o duc suficient de bine.
Doamna cu chiria a fost cam naiva si poate si a dorit nitel sa fenteze formele legale si nu a incheiat un contract la Finante, cu proces verbal de mutare in apartament, copie dupa buletinul respectivului.
Ar fi pierdut poate acel impozit de 16% dar nu avea astfel de batai e cap.
Daca ar fi facut asa, il putea oricand reclama la politie si recupera intr-un fel sau altul dauna, iar respectivul ajungea in puscarie.
Oricum, sunt sigur ca se vor gasi
buni crestini care sa puna problema daca este crestineste sa arunci in puscarie pe cel care te fura, cu maxima nesimtire, ziua un amiaza mare.