View Single Post
Vechi 22.04.2013, 19:14:51
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Da,la biserica ortodoxa greaca toata lumea se impartaseste si fara a tine postul alimentar(suntem in post,dar gustarile de dupa slujba nu sunt iar lumea mananca).Preotul din comunitate pune accent pe postul spiritual:rugaciuni pt vecini,pt oameni in nevoie,milostenie pt familii defavorizate,acte caritabile,voluntariat.
Nu sunt deloc stricti ca noi;totusi daca nu exista o anume strictete Impartasania este probabil vazuta ca si miruitul.Plus ca iau impartasania nespovediti,caci spovada se face numai in posturile mari(as stii lucrul acesta pt ca Biserica are program cu toata activitatea in fiecare zi a saptamanii).
Cred ca te referi la BO Greaca din SUA, care e cu mult mai laxa decat in alte tari, in special in cele majoritar ortodoxe. Eu am citit ca inainte preotii ii impartaseau si pe catolici, iar ortodocsii se impartaseau la catolici in tarile care se aflau sub jurisdictia Patriarhiei de Constantinopol. Nu stiu daca se mai face la fel acum, cel putin in BOR s-a dat o hotarare in privinta asta.
Reply With Quote