Dragul meu Nicolae,
Initial nu am vrut sa citesc ceea ce mi-ai sugerat, dar m-a facut Gabriel curioasa. Asa ca am citit... si te intreb... ai vrut sa citesc ca sa imi intaresti convingerile?
Dragul meu, de o saptamana tot dezbatem problema mantuirii... eu tot spun ca doar credinta in jertfa lui Iisus Hristosul este cea care ne poate mantui... tu tot spui ca ca nu ca nu doar jertfa, ci neaparat si riturile. Si cine vine si face pace? daca nu Sf. Ignatie B... ca sa vezi ce scrie... ca pe mine nu m-ai crezut, cand ti-am dat citate din Scriptura.
"Hristos - singurul mijloc al mantuirii noastre!
Rascumpararea neamului omenesc a fost savarsita nu de un inger, nu de un arhanghel, nu de vreo fiinta si mai inalta dar marginita si creata - ci a fost savarsita de insusi nemarginitul Dumnezeu.
Toate faptele omenesti neputincioase, pogoratoare in iad, au fost inlocuite cu o singura fapta buna, plina de putere: credinta in Domnul nostru Iisus Hristos.
Biserica a recunoscut intotdeauna ca exista un singur mijloc de mantuire: Rascumparatorul!
Crestini! Cunoasteti pe Hristos! Intelegeti ca voi nu Il cunoasteti, ca va lepadati de El socotind mantuirea posibila fara El, pentru niscaiva fapte bune!"
Ca sa vezi ca mantuirea e doar in Hristos, nu si in rituri. Asta incercam sa iti explic, dar daca nu m-ai fi anatemizat poate ai fi inteles: mantuirea este doar si numai in Singurul si Unicul Hristos! Repet ce ti-am mai spus odata: take it, or leave it... dar nu alege mijlocul, ca ti-am expus si "teoria" griului care in esenta e tot negru.:)
Cat cu privire la indemnul pe care ti-l tot dadeam sa cercetezi, nu sa iti lasi mintea spalata : " Adanciti-va in cercetarea Noului Testament si in general a intregii Sfintei Scripturi( si continuarea despre ratiunea pervertita si ratiunea sanatoasa...) ratiune sanatoasa, ea este credinta capatata din cercetarea lucrurilor."
Da... mare dreptate are.. ce spuneam.. cercetati... cercetati Scripturile, ca vorbiti fara sa stiti despre ce vorbiti... si luati-o asa cum e...:) Acolo veti afla tot ce trebuie sa stiti acum, pentru ca din totdeauna Cuvantul este viu si lucrator si cel ce citeste cu inima credintei, va gasi acolo TOT ce trebuie sa stie aici, pe pamant... pentru ca Scriptura este insuflata de Duhul Sfant si Dumnezeu este ADEVAR!:cool:
Cam atat....:)
Multa pace si binecuvantare din partea Celui ce a spus " Eu sunt, Cel ce sunt!" :)
|