View Single Post
Vechi 23.04.2013, 00:27:18
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
@ Alin: Sfantul Ioan Gura de Aur ii numeste saraci nu cersetori. Iata ce spune despre acestia:

"De aceea stau saracii inaintea usilor bisericii, ca astfel nimeni sa nu intre inaintea Domnului desert, ca sa intre o data cu milostenia.

Intri ca sa fii miluit; miluieste tu mai intai.

Fa-ti mai intai datornic pe Dumnezeu, si dupa aceea cere si tu; imprumuta-L, si dupa aceea cere, ca sa iei inapoi imprumutul cu procente. Dumnezeu o voieste aceasta si nu se da in laturi.

Daca tu ceri impreuna cu milostenia, vei dobandi; daca vei cere, zic, astfel, vei primi si procente. Asa, va rog, sa faceti.

Nu prin ridicarea mainilor suntem auziti. Intinde-ti mainile tale nu spre cer, ci spre mainile saracilor.

Dar ce spune Scriptura? Ajutati pe cel apasat, faceti dreptate orfanului, aparati pe vaduva! (Isaia 1, 17) Astfel vom putea fi auziti, chiar de am avea mainile in jos, chiar de n-am grai nimic, chiar de n-am cere."
Problema este ca suntem asaltati cu alte cazuri mai grave in societate:someri,oameni fara educatie/pregatire/meserie,copii aruncati,oameni ramasi pe drumuri,batrani pe care nu-I mai doreste nimeni si nu mai pot munci,copii cu boli grave,rude handicapate etc,etc,etc.
Slava Domnului ca material de milostenie avem in fiecare zi prin preajma

Iar drama prieteniei dvs nici nu imi pare o drama ci doar o simpla greseala de administrare a resurselor.O persoana cu job,detinatoare a unei ocupatii solide(nu doar vanzatoare de butic)-este o persoana fericita si situata mult deasupra nivelului majoritatii.
In rest,chirie sau rata la casa trebuie sa platim toti,cu mic cu mare.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote