Am avut recent placerea sa gust dintr-un borcan de miere facuta la manastirea Turnu, din Prahova, apartinand de Arhiepiscopia Bucurestilor. Aceasta miere se comercializeaza in pangarele bisericesti din Bucuresti si poate si din tara - eu am cumparat de la biserica de pe Matasari, vizavi de ProTV ("Iancu vechi" parca se mai cheama). 20 de lei borcanul.
Tin sa va spun ca asa trufanda nu am mancat niciodata. Este ceva extraordinar, o incantare a simturilor. Mierea din supermarketuri nu are nicio treaba, e o imitatie proasta. Cea cumparata de la apicultori din piete nici macar nu se apropie de gustul, textura si calitatea mierii manastiresti. Am mancat la viata mea miere adusa pe filiera directa, de la prieteni care au parinti apicultori in provincie, nici aia nu se compara - un clei ieftin.
De acum incolo voi consuma miere numai de la Turnu si imi sfatuiesc toti prietenii si cunoscutii sa faca acest lucru.
Site-ul manastirii Turnu se gaseste
aici, cu poze si detalii despre activitatea apicola.
Tot de la pangarul bisericesc am cumparat vin bisericesc, 14 lei sticla de 750 ml, produs in podgoriile apartinand BOR. Extraordinar si acesta, cu mult peste ce se gaseste in comert la preturi similare.