Fraților!
Și surorilor întru Hristos Domnul,
liniștiți-vă, vă rog, că doar așa m-oi liniști și eu...
Azi m-am trezit cu-o durere insuportabilă în partea delicată a ființei mele: aceea pe care nu o pot numi, că n-o cunosc, dar căreia îi sunt supus, prin efectele ei categorice și implacabile asupra minții mele conștiente și asupra comportamentului meu.
M-am trezit supraconștient.
Nu știu ce vrăji am făcut sau mi s-au făcut, dar aveam așa o conșțiință mare de străbătea tot mapamondu, până la Yasmina și muuuult mai departe.
Pe toate le înțelegeam, pe toate le cântăream, pe toate le aveam sub stăpânire...
Firește că omul, bietul om aflat sub așa miraculoasă "trezire", dintr-odată se vede buricul universului și împarte adevărul cu lopata în toate direcțiile, ca un bun dumnezeu ce se află, nu-i așa?
Cu toate astea, vă mărturisesc, aveam încă o brumă de luciditate (temei pentru mine să cred o dată mai vârtos că omul e cu adevărat liber să aleagă și că e responsabil pentru faptele lui, cum zice Biserica, Sfânta): să exprim ce-mi tulbura cugetul sau să tac?
Am ales să exprim, să dau curs.
De ce?
Sec: de curiozitate.
Acum vă las pe voi să judecați mai departe.
Eu mi-am înțeles situația, cât de cât. Și o regret.
Pe de altă parte, sunt bucuros că nu m-am cenzurat. Am descoperit multe despre mine și despre alți oameni. Despre păcat.
Mă pun primul pe listă, pe lista infamiei. Face-voi ce îmi va pune Dumnezeu, fără cârtire, sper.
Iar de iluziile că am unii prieteni pe forum am scăpat, în sfârșit.
Nu, nu-i am. Am, însă, alții, tot pe forum, deși nu merit.
În fine...
Să mă ierte cine o dori și o avea puterea...
Last edited by cezar_ioan; 24.04.2013 at 00:23:19.
|