View Single Post
Vechi 24.04.2013, 14:21:37
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Că tot vorbim despre sănătate...
Păi, într-un corp (și creier) sănătos, toate țin cont de toate și fiecare de celelalte.
Nu face stânga ce vrea și dreapta pe-ale ei. Ba mai rău, stânga contra dreptei....

Există un reglaj în corpul sănătos, un reglaj pe mai multe niveluri: local, nervos, hormonal...
Și toate sunt conduse de un creier, care, dacă îi sănătos, face treaba bine, iar de nu, nu.

În fine, să zicem că modelul ăsta al funcționării sănătoase a organismului nu e potrivit funcționării sociale, întrucât la alt nivel sunt alte legi etc. De acord.
Am vrut doar să subliniez că între instituțiile statului nu funcționează bine canalele de informare și reglaj, că interesul comun supraindividual e cvasi-nul și că se practică "lasă-mă ca să te las și eu (să-ți faci de cap)", lucru specific unei lumi anarhice și muribunde.
Rezultatul se vede peste tot.

Biserica, însă, trăind într-un stat care a umilit-o și schingiuit-o strașnic în trecutul ei apropiat, pe de o parte a rămas în mod evident cu amintirile traumatizante (și cu apucături de pușcăriaș, trebuie s-o spunem!) iar pe de altă parte își cam ia revanșa, cum și pe unde poate. Nu de alta, dar cine s-a fript, suflă și-n iaurt. Mai știi, apoi, ce urmează mâine?...

În ce mă privește, găsesc incompatibile Biserica și statul.
Sunt categoric împotriva nefastei "simfonii" bizantine.
Iluzia cu care moare Joseph Kneht în "Jocul cu mărgele de sticlă" este, însă, practicată azi la scară mondială. Rezultatul se vede.

Cooperarea și colaborarea sunt una, iar compromisul și amestecul practicate la noi sunt alta. Amestecul dintre Coca-Cola și vin este, după gustul meu, semnul unei adânci confuzii personale și ... mondiale.

Ce-ar însemna: că, după unirea bărbatului cu femeia să fim androgini?
Din fericire femeia rămâne tot femeie, iar bărbatul tot bărbat, chiar dacă s-au unit o vreme.

De spitale să se îngrijească cei care sunt puși de Stat pentru asta. Preotul nu cred că are altă treabă mai bună de făcut acolo decât ce face în orice alt loc: cele duhovnicești, pentru care a primit har de la Dumnezeu, nu de la Stat.

Dar dacă nu e nimeni să tragă la răspundere Statul, iaca face ce vrea... Și ce nu vrem.

Last edited by cezar_ioan; 24.04.2013 at 14:24:16.
Reply With Quote