View Single Post
Vechi 26.04.2013, 10:31:18
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Heaven ai dreptate,pare complet si iremediabil utopic sa ceri azi sa chemi in casa ta pe cei sarmani si goi,sa dai bani cui stii ca nu ii mai poate returna,sa iti dai haina de pe tine,sa iubesti pe cine te uraste,sa te lepezi de tine,sa mori pentru prietenii tai,sa nu te ingrijesti de ziua de maine mai mult decat de mantuirea sufletului si multe altele.Cineva spunea despre Hristos ca idealismul extrem al gandirii sale este cel mai frumos dar si cel mai utopic dar din istoria lumii.Noi,oamenii,in marea,zdrobitoarea majoritate,nu suntem capabili sa traim cum a spus EL.Putem sa incercam sa imblanzim aceasta realitate cum ne taie capul dar faptele vorbesc.Nu gandirea lui,sau acest tip de gandire este problema,ci noi suntem problema pt ca handicapati in neputiinta noastra am pactizat cu lumea si o vrem si pe ea si pe EL,adica ceva caldut,cu o cruce micuta nu de dus in spate ci pusa la gat sau in parbriz.Adica suntem crestini doar in aparenta da hai sa ne mintim frumos in continuare,daca tot se incearca de o istorie transformarea Evangheliei in orice altceva decat s-a dorit a fi.De ce nu putem fi cum a spus EL?Cutremurator de simplu:nu suntem nascuti din nou,nu suntem o fiinta noua.Da,au existat si exista si asemenea oameni,istoria crestinismului da marturie.Dar marea majoritate nefiind nascuti din nou,si asta este ceva atat de radical si de transformator incat nu poate fi falsificat,dovada puhoiul de crestini doar cu numele,speram cumva ca in marea Lui mila si dragoste ne va primi cumva si asa,ca pe niste fii ratacitori intorsi dar care inca mai suspina dupa cantecul se sirena al lumii.De ce sa ne tot ascundem ipocrit dupa explicatii savante in loc sa stam fata in fata cu realitatea?Doamne nu sunt ce ai spus tu sa fiu,nu traiesc cum ai spus tu sa traiesc,nu ma pot schimba singur,sunt un mort care ingroapa alti morti.Ai mila de mine dupa indurarea Ta.Solutia nu este nici sa aplatizam si nici sa imblanzim Evanghelia ci sa recunoastem ceea ce suntem si mai ales ceea ce nu suntem.Cred ca abia din acel moment exista o posibilitate de a incepe drumul spre ceea ce trebuie sa fim.Neah,ca mi-am varsat oful,am mari sanse sa nu ajung in Imparatie dar am oroare de ideea ca as putea sa incerc sa o fac dupa chipul si asemanarea mea cand ea este exact opusul meu si ii multumesc lui Dumnezeu pt asta.Ce am scris este doar parerea mea.
Reply With Quote