View Single Post
Vechi 26.04.2013, 11:19:06
Annyta
Guest

Implicit

Cât timp îl primim în casă pe cel sărac? O zi, o săptămână, un an, toată viața? ("Un anotimp, un an, un timp"...?)

Părerea mea, păcătoasă de altfel, este că o perioadă prea lungă de astfel de într-ajutorare devine agasantă. Cel ajutat ar trebui și el, între timp, să se pună pe picioare și să găsească o soluție... Desigur, nu luăm pielea de pe om cu cruzime, dar nici noi nu putem trăi întreținând la nesfârșit pe cineva... Sfinții care și-au împărțit averea, au făcut-o o dată și apoi s-au retras la mănăstire sau în pustie. Sau au trăit foarte modest... Câți dintre noi putem face asta în zilele noastre? Concret, ca să-mi duc viața cu serviciul aferent, am nevoie de un anumit confort. Dacă renunț la confort/ la serviciu, nu mai am cu ce să ajut (după inima mea - în limite mai strâmte). Deci despre ce vorbim?
Să ne rugăm să ne îmblânzească Dumnezeu și să ne scoată în cale oameni care ne ajută la nevoie, sau/ și care nu profită de noi cu orice ocazie. Să ne curățească mintea și inima ca să putem judeca drept.
Reply With Quote