View Single Post
Vechi 26.04.2013, 17:54:14
N.Priceputu
Guest

Implicit

Îți înțeleg amărăciunea și consider că este bine că te găsești pe tine singur vinovat. Cred că oricare dintre noi trecem prin asta în momentele de observație lucidă a propriei noastre vieți pusă în lumina lui Hristos. Iată, și așa poate fi înțeles iadul: chinul luminii și al iubirii lui Domnului. Vrei, atunci, să te ascunzi, să te dai la întuneric, să nu te vezi.
Dar cât suntem în viața asta avem putința de a trece de la căință la pocăință, evitând deznădejdea care ne poate omorî, aruncându-ne în pasivitate.
La finalul Liturghiei spunem: „Toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm”. De fiecare dată cuvântul ăsta mă face să mă întristez știind că niciodată nu-l împlinesc. Însă îl aud din nou și din nou, și de fiecare dată plec cu hotărârea ca așa să fac.
Iar asta o putem face nu doar dându-ne toată averea dintr-o dată, ci treptat, treptat, iar înmulțind-o și iarăși dăruind-o, nu numai pe cea materială, ci și pe cea a minții și a sufletului nostru, căci mai ales aceasta din urmă se înmulțește pe măsură ce o dăruiești.
Și tot așa, până când întreaga noastră viață va deveni o slujire adusă lui Hristos, până când vom putea și noi spune ca Apostolul, că nu mai trăim noi, ci Hristos în noi.
Sus să avem inimile, prietene și frate!
Reply With Quote