Era un subiect de pus la secțiunea de Morală, nu la "întrebări utilizatori".
Problema în definitiv nu este atât încadrarea plagiatului, care este așa cum a remarcat și Radu Preda un păcat strigător la cer, păcat de moarte, opritor de la împărăția lui Dumnezeu (dar cui îi mai pasă în ziua de azi, chiar dintre ortodocși, chiar dintre preoții ortodocși de împărăția lui Dumnezeu?), ci mai mult este în raportul bisericarilor ortodocși la plagiat, pentru că nu am dubii că dacă s-ar face o statistică s-ar ajunge la concluzia că cei mai mulți plagiatori în Rumânia sunt rumânii "ortodocși". Asta cred că ar fi adevărata problemă, anume a felului în care bisericarii coexistă cu și tolerează păcatul, fenomenul tolerat și practicat al plagiatului mergând în paralel cu încă un fenomen al nelegiuirii sociale practicat pe scară largă de "mult- și bine-credincioșii" "ortodocși", anume cel al fabricilor de diplome, reținând totuși amendamentul că principalii susținători și promovatori ai acestui sistem falimentar din punct de vedere educațional sunt inșii care s-au perindat la puterea politică în ultimii 20 de ani și în primul rând francmasonii care sunt arhitecții și proteguitorii și profitorii acestui sistem de năruire a educației serioase în Rumânia, așa încât și rumânii să ajungă un popor de prost educați, ne-educați și ușor de prostit și de fraierit oricând și la orice oră. Loviturile de moarte care se aplică sistemului educațional prin fabricile de diplome și prin plagiat nu sunt altceva decât elemente componente ale războiului atipic dus de dușmanii Rumâniei și ai Ortodoxiei împotriva națiunii și statalității rumânești și împotriva creștinismului răsăritean ortodox. Faptul că Radu Preda vorbește, și nu cred că este nici auzit și nici ascultat de multă lume, nici măcar de bisericari, este însă mult prea puțin; nelegiuirile sociale merg mai departe, aducând cu ele consecințe foarte grave pe termen lung, iar în tabăra bisericarilor șade o liniște de mormânt, ca o batistă pusă pe țambal, asta în timp ce nelegiuiții, dintre care foarte mulți "buni ortodocși", frecventatori fideli ai fumului de cădelniță și ai ipocritului sărutat de icoane (căci în cam atâta le stă lor "creștinarea"), mișună și își fac de cap pretutindeni.
|