Citat:
În prealabil postat de daliapantelimon
Cum iti poti da seama daca esti bun de calugarie sau de casatorie? Multa lume se plange de faptul ca nu poate distinge clar chemarea sau ca neputintele impiedica luarea unei decizii bine intemeiate. voi ce parere aveti, cum stau de fapt, lucrurile? ce sfat i-ati da unei persoane care se confrunta cu aceasta problema?:sleep::dozingoff:???
|
Nu cred ca-ti poate spune cineva ce drum sa alegi,nici macar duhovnicul.Majoritatea oamenilor cu adevarat credinciosi trec prin aceeasi problema.Solutia o gasesti in adancul fiintei tale.Poti citi,poti discuta despre asta,dar numai tu poti alege.De aceea la tunderea in monahism candidatul este intrebat de trei ori daca vine de bunavoie acolo si de trei ori va intinde foarfeca asezata peste Sfanta Evanghelie pentru a fi tuns.Dar pana a ajunge intr-un asemenea moment iti trebuie o perioada de pregatire si asa cum spunea cineva anterior ar fi bine sa stai o vreme la manastire pentru a lua decizia corecta.Dumnezeu te lumineaza,nu te lasa in ceata.Trebuie sa te rogi Maicii Preacurate si vei sti care ti-e drumul.Eu m-am pregatit patru ani pentru manastire,iar cand am crezut c-am scapat de toate ispitele a venit ispita cea mare:dragostea.Am dus o mare lupta interioara pentru a accepta asa ceva,dar am ales pana la urma drumul care am simtit ca mi se potriveste.Acum sunt casatorita cu un om minunat,iar Domnul ne-a daruit o minune de copilas.Si avem o viata binecuvantata.
Deci totul depinde doar de tine.Dumnezeu nu intervine in libertatea ta de a alege si deci nu ar trebui sa intervina nici altcineva.Dar odata ales un drum,nu trebuie sa te mai uiti inapoi.
Dumnezeu si Maica Domnului sa te lumineze!:)