View Single Post
Vechi 28.04.2013, 20:31:59
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Hristos nu a întemeiat nicio religie nouă, nici nu a îmbunătățit alta mai veche, fiindcă Hristos este singurul Dumnezeu adevărat, nu un dumnezeu printre alții. O dată cu Întruparea, și mai ales după Cinzecime orice efort omenesc de a accesa transcendentul (adică orice intenție religioasă) își pierde sensul.

Hristos a agonisit Biserica, iar Duhul Sfânt a ctitorit-o, odihnindu-Se și lucrând în țesătura de taină a vieții ei. Biserica reprezintă o realitate fără precedent în istoria de după cădere, deși modelul ei ceresc este anterior facerii lumii. Între bisericesc și religios există o diferență ca de la cer la pământ, fapt arătat de profesorul Christos Yannaras în eseul său "Contra religiei", care aprofundează intuițiile părintelui Alexander Schmeman exprimate mai ales în lucrarea sa "Euharistia, Taina Împărăției". Ambele cărți sunt disponibile, se pot achiziționa și citi, iar după aceea putem discuta despre aceste lucruri având o bază de informații cheie la dispoziție.
Frumos mesaj. Dar complet gaunos. Cum il scoti pe Mihailc dintre icoane, cum o da in bara. Pe scurt, se sustine aici ca nevasta-mea nu mai este o femeie, din moment ce ea este SOTIA.
Un corolar al axiomei "toate femeile e curve".

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Regret dar nu prea consult DEX-ul... Ultima dată când l-am deschis eram în clasa a IX-a. Țin minte că arăta ca o carte mare, groasă, cu ilustrații și definiții plicticoase.
Judecand dupa descriere, acela nu era DEX-ul. Era Catehismul.

Citat:
În orice caz, de câțiva ani mă aflu în etapa vieții mele când gândesc, vorbesc, scriu și trăiesc din ce-am uitat, iar nu din ce îmi amintesc...
Si in ce stadiu al tulburarilor de memorie va aflati ? Va intreb, fiindca stadializarea problemei se face astfel:
-stadiul I: incepi sa uiti sa tragi apa cand folosesti toaleta
-stadiul al II-lea: te duci la toaleta si tragi apa. Dar uiti pentru ce te-ai dus.
-stadiul al III-lea: te duci la toaleta, iti propiui sa-ti amintesti pentru ce te-ai dus si tragi si apa. Dar uiti sa-ti dai jos pantalonii.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 28.04.2013 at 20:36:39.
Reply With Quote