Citat:
În prealabil postat de gheorghie
am facut eu Wing Chun... la prima vedere parea un sport simplu dar odata cu avansarea in grad eram pus de catre antrenor la tot felu de meditatii spirituale care am crezut ca le pot fenta si ca nu o sa deranjeze nimic relatia mea cu biserica. Mare greseala am facut! ma rugam lui Dumnezeu si ii ziceam " uite doamne ca merg si la biserica si la arte martiale si nu ma deranjeaza cu nimic viata mea duhovniceasca" dupa care au urmat luungi lipse de ale mele de la slujbe, indoieli in privinta existentei Lui, indoieli in privinta rolului bisericii in societate etc.
Atita va zic, NU va trebuie asa ceva! fa frate inot, ciclism, gimnastica etc numai nu arte martiale
am avut ocazia sa stau o saptamana si ceva in preajma unui antrenor foarte bun de Aikido care mi-a zis ca de cand face lupte a avut ocazia sa se bata doar o singura data! vroind sa se apere de 9 insi, care nu-l lasau in pace pe strada, cu asa zise tehnici de aparare, ia batut mar pe toti si le-a rupt la fiecare cate un picior sau o mana si ii pare foarte rau de asta chiar daca au trecut deja vreo 10 ani de la acea intamplare, regreta cele intamplate si daca ar fi avut ocazia ar fi facut inot sau oricare alt sport numai nu arte martiale
|
Sunt sigura ca un barbat poate face pagube mari, eu am 45 kg deci sa fim seriosi nu este cazul. Nu doresc sa am nimic de'a face cu tehnicile orientale de spiritualitate, de aceea si intrebam. Doresc sa il practic ca pe orice alt sport daca se poate- daca puteam ma apucam de box si gata :) dar...
Gasisem pe youtube tutoriale de kickbox, aerobic dar ulterior mi-am dat seama ca tehnicile de relaxare de la sfarsitul fiecarei sedinte sunt de yoga si am abandonat.