View Single Post
Vechi 30.04.2013, 08:56:12
Nastya
Guest

Implicit

@Decebal

1) In privinta atitudinii dvs. fata de credinta ortodoxa va reamintesc doar:

<<Și nici măcar un cult al Crucii nu exista, cult care fie vorba între noi nu are o necesitate absolut obligatorie, te poți mântui și îți porți purta crucea urmându-L, imitându-L pe Hristos și fără ca să te închini unui lemn și fără să îi aduci ode, așa cum se face la "ortodocși" care personifică crucea în acatiste.>>
(Habemus papam, mesaj 23)

Daca un sititi e bine sa aflati ca in credinta crestin ortotodoxa:
- este cinstita Maica Domnului
- este cinstitita Sfanta Cruce
- sunt cinstite Sfintele icoane

Dumneavoastra stiti ce ganditi despre toate acestea si, de cate ori ati avut prilejul, v-ati exprimat punctul de vedere.

Asta n-ar fi o problema, daca exista respect pentru credinta fiecarui om. Din acest motiv forumul este deschis tuturor opiniilor si credintelor daca totul se desfasoara civilizat si cu respect.

2) Spuneti dvs.:
<<Dar nu știu dacă dumneavoastră sunteți cea mai în măsură să îmi faceți o astfel de critică ziditoare, când îmi aduc aminte cum puneați pe spatele ortodocșilor, cred că tot la subiectul Habemus papam, atâta și atâtea lucruri, avorturi, tot felul de nelegiuiri, etc, vă aduceți dumneavoastră aminte ca să nu mă apuc eu să vă aduc aminte.>>

Eu stiu foarte bine ce am scris pe forum.
Nu i-am impovarat pe crestinii ortodocsi cu nelegiuiri. Tot ce am scris referitor la avorturi, crime, oameni fara adapost, violuri etc. sunt date statistice pe care nu le-am initiat eu, nu le-am comandat eu si nici nu le-am intocmit eu.

Daca o sa stam cu capul in nisip ca strutul, ramanem in stadiul in care ne aflam acum, si nu e bine si mai ales, nu e crestineste.

Exista si optiunea idilica despre ce se intampla acum sau ce s-a intamplat de-a lungul timpului in neamul nostru. Dar nu ne ajuta. Daca suntem crestini ortodocsi, si statisticile asa spun, atunci ar trebui sa stim ca un pas important in drumul nostru spre mantuire este constientizarea pacatului. Ca sa stim care e starea noastra. Asta ne va ajuta sa fim smeriti. Asta ne va ajuta la spovedanie. Nu putem – si nici nu avem dreptul – sa ne împăunăm cu merite pe care nu le avem.

Stim cu toii, sau ar trebui sa stim, ca nu exista om fara de pacate. Mantuitorul Iisus Hristos ca Om Adevarat este fara de pacat, pentru ca, in acelasi timp este si Dumnezeu Adevarat.

Constientizarea starii de pacat nu este denigrare.
Daca intr-o familie sunt doi copii si unul dintre ei se drogheaza, ce facem: il lasam sa o faca in continuare, ne prefacem sa nu se intampla nimic?
Reply With Quote