View Single Post
Vechi 01.05.2013, 13:18:55
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit Cadouri de Paști

Strecurîndu-mă ieri cu greu prin îmbulzeala de bazar turcesc din zona Intercontinentalului, unde cele mai multe obiecte artizanale sunt ouă înflorate în lemn și cruci înimiresmate cu arome de busuioc și de tămâie,
am ajuns în dreptul Sălii Dalles. Celebra Sala Dales, unde au loc permanent manifestări culturale și schimburi libere, democratice, de opinii între cetățenii din societatea civică românească. For de educație înaltă, cuibar germinativ al intelighenției.

Acest vechi izvor de cultură, libertate, civism și democrație, oferă cetățenilor în Săptămâna Pătimirilor, un cadou aparte.
Trecînd pe trotuar, un bărbat învelit în zale argintii aurite pe la colțuri, cu un coif haios pe cap, m-a invitat cu aer curtenitor ca un etern cavaler ce amintește, vai, de Don Quijote: Poftiți la muzeul nostru!
Am respins politicos, ușor amuzat de aerul și țoalele individului care îmi păru, să mă iertați, ca având aer de măscărici; am refuzat fără vreun gest de insolență ci mai degrabă ca tot omul obosit, întors de la muncă pe seară, spânzurat între mizeriile zilei de lucru și promisiunile nu tocmai atrăgătoare ale unei noi seri de sărăcie și reproșuri aferente, inevitabile uneori, în familie.

Nu trecui bine de personaj că îmi sări un al doilea în cale, un tinerel căruia nici tuleii nu îi mijiseră și care se arăta înțolit ca un adevărat scutier, fiind, pesemne, însuși Sancho (Panza). Ce mai voia și acesta? Să îmi amintească, desigur, că oferta e valabilă până duminică seara, fix.
Am mulțumit, iarăși, ca tot omu obosit și mi-am văzut de drum... Mă așteptau acasă copiii și nevasta.

În metrou, însă, pe când atârnam transpirat de îmbulzeala fiecărei seri și de cauciucul-agățătoare pentru călători, îmi dădui seama de un lucru crunt: ce muzeu ziceau că îmi oferă spre vizitare???

Ce muzeu credeți că au scornit municipalii noștri liber-schimbiști taman în Săptămâna Mare?

Muzeul Crucii, fraților!
de mă-nțelegeți...

Last edited by cezar_ioan; 02.05.2013 at 21:40:26.
Reply With Quote