Citat:
În prealabil postat de sophia
Eu sunt pentru alaptatul la san, dar numai pana la maximum 9 luni si si atunci cu adaosuri de alte alimente. Adica mi se pare ca de la o anumita varsta un copil trebuie sa aibe hrana mai variata. Eu asa am vazut in jurul meu. Se recomanda alaptarea copilului cat mai mult, chiar daca are dinti el stie sa manance fara sa o raneasca pe mama.
|
La varsta de sase luni se incepe diversificarea si se introduc fructe, legume, cereale. Treptat din cele patru, cinci mese doar doua, trei vor mai fi de lapte, in rest mancarica. Se recomanda alaptarea copilului cat mai mult timp, asta contribuie atat la sanatatea copilului cat si a mamei. Chiar daca cel mic are dinti, el stie sa manance fara sa o raneasca pe mama.
Citat:
În prealabil postat de sophia
4. Eu sunt una din persoanele (probabil ca dupa cum descrieti voi, in minoritate), care in general nu este de acord cu alaptatul in public, dar nu din motive de erotism sau stiu eu ce. Nu ma deranjeaza prea mult sanul descoperit.
Eu sunt pentru un alaptat in alte conditii: numai mama si copilul, liniste, higiena, fara factori de stres etc. Iar ma bazez din ceea ce era regula pe vremea mea si era si in cartile de specialitate.
In primul rand ca mama trebuie sa aibe conditii sa se spele putin, nu transpirata si murdara de praf si alte cele, mirosuri etc. Pe urma copilul trebuie schimbat, mai regurgiteaza si trebuie spalat si el. Si trebuie sa aibe liniste, fara atata lume in jur, agitatie, praf, mizerie, mirosuri, fum de tigara. In acele conditii nici laptele nu e bun si copilul este agitat si vomita.
Ca si un adult prefera sa aibe liniste si un colt unde sa poata sa manance nederanjat.
Hai ca intr-un parc, cum sunt femeile din poza, mai inteleg. Dar altfel...
In general sunt de parere ca daca ai un bebelus nu prea trebuie sa umbli creanga. El trebuie sa aibe orele lui de alaptat/hranit si odihna si asta acasa.Trebuie sa-l speli, sa-l schimbi etc.
|
Ce ai scris mai sus este corect, insa sunt situatii in mama este nevoita sa alaptezi in public (daca copilul mananca foarte des, cand sunt mici mananca chiar si din ora in ora). Pana ajungi in parc, sau in alt loc in care este nevoie, nu prea te incadrezi.