View Single Post
Vechi 03.05.2013, 15:13:01
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Cunosc un om care nu a făcut pușcărie comunistă, nu era creștin, era doar un tânăr care se întorcea seara acasă de la facultate. Și, pentru că i se ceruse o țigară iar tânărul a precizat simplu că nu fumează, a fost bătut crunt lângă o ghenă mai dosită, de un grup de 5 alți tineri.
Bătaia a durat mai multe minute și a fost auzită și văzută de mai mulți oameni, unii trecători alții privind de la balcoane și făcînd diverse comentarii, unele chiar ironice.
Nimeni nu a sunat la poliție, nimeni nu a intervenit.

Am avut onoarea și marea durere să îl cunosc personal pe acest tânăr, în cadrul unei ședințe de terapie în grup.
Lucrul care m-a impresionat cel mai mult la început a fost că pe durata când era bătut, tânărul încerca mereu să se ridice în picioare... Ceea ce sporea și mai mult furia agresorilor. Totuși, el s-a ridicat de zeci de ori...

După ce l-au lăsat, tânărul aflat în stare de inconștiență s-a ales cu o mulțime de fracturi, cu o paralizie a mușchilor faciali, cu hemoragie în mai multe organe, cu un ochi pierdut pentru totdeauna și fără dinții din față.
A fost internat pentru 6 luni în spital, dintre care primele 3 și le-a petrecut la Terapie Intensivă.

A suportat câteva zeci de operații de-a lungul a 3 ani. Are 2 tije mari, una în brațul stâng și cealaltă la nivelul gambei drepte.

A petrecut câteva sute de ore în ședințe de psihoterapie.
A devenit creștin.

În ultimii ani părinții au făcut cereri repetate la poliție să fie găsiți și judecați agresorii. Dar tânărul a spus permanent că nu își mai aduce aminte chipul lor...

Era de mic un copil darnic, nu ținea prea mult la lucrurile sale. Făcea milostenie, fără să știe că face milostenie.
Așa face și astăzi, dar pomenește numele Domnului când face milostenie.
Pentru că arată foarte rău, la față în special, oamenii sunt rezervați față de el. Și eu îmi rețin cu greu simțământul de ușoară teamă, de oarecare ținere la distanță, întrucât o parte a feței lui este hidoasă.

Am aflat de la o prietenă de-a lui că uneori trece prin cartierul unde a fost bătut, că se apropie de locul faptei și că așteaptă... Se pare că ar vrea să ofere o țigară unui tânăr nefericit, care, deocamdată nu vine să-i ceară...

E un bărbat cu o vorbire aspră, din pricina dicției dificile. Cuvintele lui, însă, m-au făcut să plâng, pe ascuns, de mai multe ori. Plâng chiar acum.
De bucurie că l-am cunoscut pe acest om.

Last edited by cezar_ioan; 03.05.2013 at 15:16:32.
Reply With Quote