Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Au fost vremuri cand femeia nu purta mini. (...) Tot noi suntem cele care provoaca.
Bunica imi povestea ca femeia necasatorita care gresea cu vreun baiat si acela nu o lua de sotie, isi cauta sot printre cei divortati si cu copil.
Barbatul avea mai mare autoritate, in casa, mai ales ca erau mai multe femei casnice ca acum.
Povesti de genul: ea s-a folosit de el, apoi l-a parasit, iar el sufera cred ca erau mai rare.
In societatea din trecut cred ca era extrem de dificil sa traiasca o femeie singura, cu copilul ei, sa-l creasca in pace, sa fie la zi cu plata impozitelor, sa se descurce fara barbat. Asa cum se descurca prietena mea dupa ce sotul ei si-a gasit alta, cam in timp ce nastea ea copilul.
|
;) Conteaza "aspectul comercial". De ce crezi oare ca pana si florile au culori care mai de care mai frumoasa, mai aprinse ? Numai asa ca sa le admiram noi ? :p
Din cele ce afirmi despre femeile ce greseau cu un barbat, mi se pare o nota de corectitudine vis-a-vis de faptul ca isi cauta sot divortat si cu copil. Ar fi fost culmea sa pretinda om neinsurat si fara copil, cand se stiau "cu musca pe caciula". Iar atunci casatoria nu cred ca ar mai fi fost facuta din "aceeasi dragoste", cat mai mult ar fi fost o modalitate de a asigura copilului un viitor mai bun decat i-ar fi fost dat, daca l-ar fi crescut singura. :( Din pacate greselile se platesc. ???