Citat:
În prealabil postat de Alexandra-Ioana
Cred ca din ce spui tu se prefigureaza mai degraba o relatie (interactiune) cu creatia decat cu Creatorul...:)
Sau consideri ca relatia noastra cu creatia, defineste indirect relatia noastra cu Creatorul? :rolleyes:
|
Pai daca intr-adevar Creatorul este cineva acolo sus, undeva, eu cred ca nu am avea o relatie prea buna cu El atata timp cat nu ii respectam creatia (unde intram si noi de altfel). Deci ar fi o relatie cel putin indirecta.
Dumnezeu este totuna cu Creatorul, dar ar fi bine totusi sa ne referim mai exact la una dintre ipostaze, cand discutam. Ipostaza despre care am vorbit ultima data este aceea de Creator.
Daca ne referim la relatia cu Dumnezeu, care ne vede orice am face, deja discutam despre altceva. El este in fiecare din noi, si se explica de ce el ne cunoaste din toate punctele de vedere si ne influenteaza actiunnile si trairile. Sau El este undeva sus de unde "trage toate sforile" in lumea asta, si atunci iar ne "vede", pentru ca actionam dupa voia lui (sau asa ar trebui sa facem). In oricare din cazuri El ne vede oricum. :) Si astfel suntem intr-o relatie directa cu El, fie ca ne place fie ca nu. Bine ar fi sa ne si placa, deoarece tot nu avem ce sa schimbam in aceasta privinta. ;)