Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Cam ce se intampla cand cineva se supara dintr-o prostie(in general barfa si galceava spusa de altii impotriva-ti) iar tu nevinovat fiind iti ceri chiar iertare dar nici macar nu esti iertat ??
Cand nu esti iertat,pricina amarelii nu dispare ,sufletul nu-ti este usor si senin,chiar de n-ai gresit. Tot astepti ca si celalalt suflet sa faca marinimie cu tine.Sau doar iertarea se cere doar pt a ne adormi constiinta ? Iertarea si uitarea nu se iau in consideratie ?
Intreb ca sa aflu si alte opinii.
|
Hristos a inviat!
Cine nu te iarta, e problema lui, atata timp cat tu ti-ai cerut iertare. Mai ales daca te-ai si spovedit. Daca sufletul lui e in intuneric, nu poti decat sa te rogi pt el. Cine nu iarta, nici lui nu i se vor ierta. Si eu am avut aceeasi problema, si mi s-a spus ca Dumnezeu nu se va supara pe mine, pt ca am suparat pe cineva care oricum nu face voia Lui, ba din contra, face impotriva Lui. Roaga-te pt iertarea acelei persoane. Stiu ca e greu si ca uneori, poate, mania iti intuneca gandurile, mai ales in aceste momente cand vrei sa fii in pace cu toata lumea, si tocmai acum cineva ti-o tulbura. E lucrarea celui rau, de-asta se intampla, mai ales acum, si mai ales celor care vor sa Il primeasca pe Dumnezeu in inimile lor. Daca L-ai primit pe Hristos in inima ta, ai fost la Inviere, te-ai spovedit, te-ai impartasit, asta iti va da, cel putin pt o vreme, putere, credinta, bucurie si pace in suflet. Cand simti ca vor slabi, du-te din nou la sfanta liturghie, eventual mai spovedeste-te daca poti (ziceai ca ai in oras biserica greceasca, dar ei nu vorbesc tot engleza, sa va puteti intelege?). Mult succes iti doresc, sanatate si sarbatori fericite in continuare. Doamne ajuta!