Eu, de aproape 20 de ani observ 2 proverbe arhicunoscute :
1. a doua casatorie, de regula, este mult mai rea decit prima !
2. daca lumea este plina de fete/femei bune!(nu am auzit pina acum pe cineva sa zica despre o fata sau femeie nemaritata ca ar fi rea, ca ar avea cusururi, ca nu ar fi deosebita) si-atunci , de unde atitea neveste rele?
si am constatat cum ca , cu o marja de eroare (vis-a-vis de aprecierea"de regula ") sunt f. adevarate aceste proverbe .
Restul pareri si partizanate de o parte si alta !
Consider insa ca daca ai avut parte de o casatorie in toata regula : care sa dureze cel putin 8 ani, din care sa fi rezultat cel putin 2 copii, in care sa fi purtat crucea casatoriei in toata marimea ei si care sa se fi terminat cu un divort din unul din motivele scripturistice , atunci nu mai are nici un rost , nici un sens, sa mai tentezi un nou mariaj. Afara de cazul in care , vorba marii majoritati a preotilor de mir : " ... eu nu pot sa stau fara femeie !"
Daca in viata iti dicteaza sexul si nu ratiunea , atunci nu ai decit sa insiri femeile pina cine stie cind , vei gasi una , chit ca va fi la 68 de ani !
Asa vad eu aceste subiect . Nu stiu daca va intereseaza dar am zis !
Insa fiecare sa faca dupa invataturile Scripturii si dupa puterile sale !