Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia
Bre, iar o luam de la coada/telson/cerci/cur/etc.? Alin are o argumentatie plina de bun-simt. Cind nu esti pe subiectul asta, nu sari in sus ca ars. Va apreciez mult pe amindoi. Tu ai, de obicei, un umor de calitate. Cind insa vorbeste patronul din tine, auleu! e ca in filmele sefe cu baieti "de dincolo de stele" (sau din Abis, daca vrei) care vorbesc prin gura alor nostri frati umani: te transformi intr-un individ cu replici rastite si caustice, din braileanul cu umor inteligent si fin.
|
Hai mă lasă-mă și fă abstracție de faptul că aș fi sau nu patron. Eu nici măcar nu produc software de dragul de a-l produce ci îl înglobez în niște produse pentru a le face mai deștepte/frumoase/devreme_acasă/etcetera.
Eu sunt consumator de software. De aceea sunt și în proporție de 95% cu tot ce înseamnă softul din firmă pe soluții open source.
Și asta nu de ieri ci de când un Mandrake era pe 20 de dischete,
Dar asta nu înseamnă că pot fi de acord vreodată cu idioțenia că un produs intelectual, odată produs și publicat cumva publicului larg, devine liber la copiat.
O s-o ținem așa pân' la Apocalipsă și probabil și după: pentru mine un bun este un bun, dihotomia material-imaterial/intelectual nu există. La fel cum pentru alții este un prilej de dilaila a download-ului.
Treaba e simplă pentru mine: un soft e pe bani? Am nevoie de el? Îl cumpăr dacă nu pot fără sau dacă n-am variantă free, Apropos de asta: nu-mi pasă că cineva nu-mi poate deschide documentul creat cu Open/Libre Office. Să și-l instaleze. Sau să facă import din pdf-ul pe care i-l trimit întotdeauna.
Și dacă nu pot să-mi cumpăr un soft, asta e! Ghinion, înseamnă că așa a hărăzit Dumnezeu deocamdată.