Citat:
În prealabil postat de Glamorous_witch
De fapt,este o intrebare foarte buna.Sincer,nu inteleg de ce ptr multa lume,daca te-ai botezat inseamna ca trebuie sa fi neaparat crestin-ortodox.Altfel esti tradator(de dumnezeu,familie,tara,nu conteaza).Am auzit de sute de ori intrebarea "nu esti crestina?Dar esti botezata.Asta ramane pe viata".Nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa urmez Biblia,nu am facut personal niciun juramant,si mi se pare ciudat sa mi se spuna ca "trebuie" sa merg la Biserica,sa ma rog decatre unii oamenii(care se si enerveaza daca le dai de inteles ca nu o vei face).doar ptr ca parintii si nasii mei au fost prea politicosi ptr a le spune prietenilor si unor rude indepartate ca nu sunt crestini si prin urmare nu vor sa ma boteze.
|
Pai daca parintii tai nu sunt crestini e normal sa gandesti asa.
Dar ce rau ti-a facut botezul?
Te-a aparat de multe boli ,ca sa nu mai spun ca ai primit pe sfantul duh si un inger care sa te apere de rele.
Cand erai mica si parintii iti dadeau medicamente sa te faci bine ,te-au intrebat daca vrei sa le iei?
Cam asa ne-a explicat parintele ,nu sunt gandurile mele ,dar cam asa se raspunde unuia care se intreaba de ce nu a fost intrebat la botez.