View Single Post
Vechi 08.05.2013, 20:49:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Nu mă strivi pe mine păcătosul, Mântuitorule, ca pe smochinul neroditor, ci adăpând sufletul meu cu lacrimile pocăinței dăruește-mi rod pe mulți ani înainte ca să Ți-L pot închina Ție, Multmilostive. Doamne Multmilosârde!
Tu, oarecând, prin gura slujitorului lui Moise, Iosua, fiul lui Navi, ai oprit pentru o întreagă zi mișcarea soarelui și a lunii, atâta timp cât poporul israelitean se răzbuna pe dușmanii săi. (Iosua, cap. 10)
Prin rugăciunea prorocului Elisei ai lovit pe sirieni oprindu-i, ca apoi din nou să-i ridici.
Tu, Carele ai vestit prorocului Isaia: "Iată voi întoarce umbra cu zece linii pe care soarele le-a străbătut pe ceasornicul lui Ahaz." Și soarele s-a dat înapoi cu zece linii, pe care el le străbătuse". (Isaia 38-8)
Tu, oarecând, prin gura prorocului Iezechiel ai închis adâncul, ai oprit râurile și ai secat apele. (Iezechiel 31-15)
Și Tu, oarecând prin postul și rugăciunea prorocului Tău Daniel ai astupat gurile leilor. (Evr. 11-33)
Așa, Doamne, și astăzi reține, până la timpul potrivit, pe cei care mă înconjoară pe mine și uneltesc gânduri de strămutare, de înlăturare și de izgonire a mea.
Așa, Doamne, și acum nimicește dorințele și cerințele rele, astupă gura și inima tuturor celor ce mă judecă, mă defăima, mă înjosesc, mă urăsc și uneltesc răul împotriva mea.
Așa, Doamne, și astăzi pune orbire duhovnicească asupra dușmanilor mei și asupra tuturor celor ce se ridică împotriva mea.
Oare nu Tu, Doamne, ai vestit apostolului Pavel: Nu te teme ci vorbește și nu tăcea. Pentru că Eu sunt cu tine și nimeni nu va pune mâna pe tine ca să-ți facă rău". (Fapte 18-9)
Îmblânzește inimile tuturor celor ce se împotrivesc bunăstării și slavei Bisericii lui Hristos. De aceea să nu tacă buzele mele de a-i descoperi pe cei nelegiuiți și de a-i preaslăvi pe cei drepți și toate lucrurile Tale minunate. Și să se împlinească toate bunele noastre începuturi și dorințe.
Către voi, drepților și rugători ai Lui Dumnezeu și ai noștri mijlocitori îndrăzneți, care oarecând prin puterea rugăciunilor voastre ați oprit venirea altor neamuri și apropierea celor ce ne urăsc, care ați risipit relele uneltiri ale oamenilor, care ați închis gurile leilor, către voi îmi îndrept rugăciunea și cererea mea.
Și tu, preacuvioase și mare Elie Egipteanul, care oarecând ai îngrădit cu semnul crucii sălașul ucenicului tău, poruncindu-i să se înarmeze cu numele Domnului și să nu se mai înfricoșeze de ispitirile diavolești, îngrădește casa mea cu rugăciunile tale și o păzește pe ea de aprinderea focului, de năvălirea tâlharilor, de tot răul și înfricoșarea.
Și tu preacuvioase părinte Poplie Sirianul, care prin rugăciune neîncetată către Dumnezeu ai ținut demonul nemișcat zece zile, zi și noapte. Reține în afara casei mele toate puterile potrivnice și pe toți cei ce hulesc numele Lui Dumnezeu și mă urăsc pe mine.
Și tu, preacuvioasă fecioară Piama, care cu puterea rugăciunilor tale ai oprit înaintarea celor ce se duceau să-i omoare pe sătenii tai, acum oprește toate uneltirile vrăjmașilor mei care vor să mă gonească din acest loc și să mă nimicească, nu le îngădui să se apropie de casa mea, oprește-i pe ei cu puterea rugăciunilor tale: "Doamne, Judecătorul lumii, Cel ce iubești adevărul și urăști minciuna, fie ca atunci când va ajunge la Tine rugăciunea mea, Tu, cu puterea cea Sfântă, să-i oprești în loc pe dușmanii mei".
Și tu, fericite Lavrentie din Kaluga, roagă-te lui Dumnezeu pentru mine, ca cel ce ai îndrăzneală înaintea Domnului. Mijlocește pentru cei ce suferă de ispitirile diavolului, roagă-te lui Dumnezeu pentru mine ca să mă îngrădească de uneltirile satanice.
Și tu, preacuvioase Vasile Pecerschi, fă rugăciuni de reținere a celor ce se năpustesc asupra mea și gonește de la mine uneltirile diavolești.
Și voi, toți sfinții pământului și ai țării noastre, cu puterea rugăciunilor voastre, risipiți toate înșelările drăcești, toate izvodirile și uneltirile diavolești ce se fac spre a mă necăji și a mă pierde pe mine și întreaga mea avuție.
Și tu, mare și groaznice păzitor, Arhistrategule Mihaile, taie cu sabia de foc toate poftele vrăjmașului neamului omenesc și ale slugilor lui care vor să mă piardă pe mine. Stai neclintit la straja casei mele, a tuturor celor ce viețuiesc în ea și a averii mele.
Și Tu, Stăpână, care nu întâmplător Te numești "Zid Nesurpat" fii, pentru toți cei care mă dușmănesc și cugetă să-mi facă rău, o piedică și un zid nesurpat care să mă îngrădească pe mine de tot răul și împrejurările grele. Amin.