Citat:
În prealabil postat de sicsic
Este oare realistă impunerea abstinenței în cazul homosexualilor, când ei nu beneficiază de condițiile privilegiate, din acest punct de vedere, pe care le au monahii ci trăiesc între oameni și ispitele sunt la tot pasul?
|
Avansez o opinie și o convingere personală, fără a ține însă morțiș să îmi împărtășiți afirmația. O fac în baza experienței mele personale privind alcoolismul.
Este oare realistă impunerea abstinenței în cazul
alcoolicilor când ei nu beneficiază de condiții privilegiate ci trăiesc între oameni și crâșme și ispitele sunt la tot pasul?....
Este oare realistă impunerea abstinenței în cazul
păcătoșilor când ei nu beneficiază de o lume lipsită de ispite ci sunt pândiți, atrași, momiți la tot pasul și în fiece clipă, atât din afară cât și dinlăuntru?...
Răspuns: categoric, DA.
Așa și numai așa poate începe și poate avansa un proces complex, numai de Bunul Dumnezeu diriguit, de vindecare a maladiei morții spirituale. Care moarte se exprimă prin homosexualitate, alcoolism, nebunie, prostie și, în genere, prin orice păcat.
Să fiu iertat, dar eu așa am înțeles din Scriptură, din Biserică, precum și din viața mea păcătoasă, străfulgerată de Milă pe ici pe colo din Grija lui Dumnezeu Cel Care nu voiește moartea păcătosului...