Citat:
În prealabil postat de rebreanu
Interesant subiectul. Eu sunt un utilizator de Ubuntu. Chiar ca nu e greu de folosit. Cei care ziceti ca Ubuntu e greu de folosit, merita sa incercati asta:
1. Cumparati un stic pe usb de minim 2 gb
2. Folositi metoda asta(din Windows) si veti avea un sistem de operare la purtator, gata de folosit in orice moment, pe orice calculator dotat cu usb
http://www.ubuntu.com/download/deskt...ick-on-windows
|

N-am inteles. Ce se obtine cu un stick cu Ubuntu in Windows?
Si cum reactioneaza PC-ul?
Din cate stiu eu un PC nu poate functiona cu doua sisteme de operare (diferite) pe el. Nici macar cu doua variante de Windows. Si restul aplicatiilor sa le folosim din Windows sau cum?
Alte intrebari de laic pe scurt:
1. De ce la Linux sunt asa denumiri ciudate? (de ex. de la ce vine Ubuntu ?)
2. De ce nu se face un Linux in ferstre, cam ca Windows? sa dai click si sa-ti deschizi ce-ti trebuie.
E complicat sa stai sa tot scrii comenzi. Si daca nu stii ce sa ceri nici nu ti se da. Am incercat mai demult...Nu merge.
Este putin cam ca la bazele de date. Cine stie, intelege ce spun eu acum.
Exista Oracle la care trebuie sa scrii programe pentru fiecare querry. Si daca ai pierdut un "." sau o "," s-a dus totul.
Exista in schimb alte aplicatii in care poti sa-ti faci baza de date: Excel, Access, inainte era Fox sau DBase.
Poti alege.
3. Cum de Linux este gratuit? Inseamna ca nu este o sursa de venit.
Si ii convine asa... Deci se poate si asa, adica faci software ca hobby si ajuti omenirea si traiesti si tu.
Problema este ca in ziua de azi se vrea sa se scoata bani si din...ma scuzati.
Totul pentru bani. Si omul unde ramane?