View Single Post
Vechi 09.05.2013, 17:38:28
calinit calinit is offline
Member

Data înregistrării: 07.05.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
1. Irelevant.Ce contează de la ce vine Ubuntu? (un trib de prin Africa)
2. Este cam de prin 1999 de când am folosit eu prima versiune de linux.
3. E liber (free). Nu e gratuit. Cu toate că unii pot ușor confunda termenii.
Sunt diverse firme, fundații, asociații care sponsorizează diferitele distribuții: Ubuntu, Suse, Slack, Mandriva, RedHat, CentOS etc. Variațiuni pe aceeași temă (la suprafață).
Sau sunt firme care sponsorizează un anume soft: Sun (pe vremuri) OpenOffice, Novell cu Suse și așa mai departe.
Sau, e vorba de voluntariat pur și simplu. Chiar și eu, prin 2004, am participat la scrierea unui modul de kernel pentru o interfață CAN pe portul paralel (o chestie ultra specializată și care pân' la urmă nici n-a fost inclusă oficial în tree-ul vreunui kernel).

1. Adevărat că e irelevant de ce la ce vine Ubuntu, dacă nu vrei să pari atoateștiutor, dar cu scăpări "accidentale" de memorie și o atitudine vădit superioară față de „inferiorii” tăi („un trib de prin Africa”)
„Ubuntu” = umanitate către ceilalți - semenii noștri”. Sau „eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toți”. Distribuția Ubuntu Linux vrea să aducă spiritul Ubuntu în lumea software-ului. Știu că drumul iadului e pavat cu bune intenții și africanii nu sunt cei mai reprezentativi dintre creștini, dar probabil spiritul Microsoft de-a încuraja furtișagul propriului sistem de operare pentru a-l putea vinde ulterior mai bine e mai apropiat de creștinism? Nu, frate, spiritul creștinismul este deja într-o „alianță” tacită cu spiritul Ubuntu. Se pare că marketing-ul și politicile de virus-antivirus informatic promovate de Microsoft sunt mult mai aproape de „creștini”!
2. 1999? 20 octombrie 2004, prima versiune de Ubuntu.
3. Adevărat că nu e free(ware)... E mai mult, e open source, ceea ce înseamnă acces la codul sursă și la toate „binecuvântările” ce-ți pot fi oferite pentru a face dintr-un program ceea ce vrei tu să fie și să facă!

Distribuțiile Linux pe care le enumeri sunt, e adevărat, "variațiuni" pe aceeași temă, dar ceea ce nu înțelegi tu e tocmai tema.

Felicitări pentru am participat la scrierea unui modul de kernel pentru o interfață CAN pe portul paralel (o chestie ultra specializată și care pân' la urmă nici n-a fost inclusă oficial în tree-ul vreunui kernel). Te rog, trimite-mi și mie PE GRATIS acest "produs informatic" (mesaj privat). Sau nu? Nu trebuie, știu că utilizatorii de Windows folosesc pe gratis orice, dar nu prea dau gratis ceea ce au produs ei înșiși. Așa-i?

Last edited by calinit; 09.05.2013 at 17:44:47.
Reply With Quote