View Single Post
Vechi 09.05.2013, 20:27:13
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calinit Vezi mesajul
Orice fișier MS Office (Word, Excel, Power Point) poate fi accesat sau vizualizat cu Open Office sau Libre Office dacă este salvat cu extensia potrivită .doc, .xls sau .ppt (.docx, .xlsx, .pptx): File -> Save as -> și la tabul fyle type se selecteaza una din opțiunile: Microsoft Word (Excel, Power Point) 2007/2010 XML (.docx) sau Microsoft Word (Excel, Power Point) 97/2000/XP/2003 (.doc). Sau și mai simplu, dacă profesorul respectiv vrea doar să vadă munca studentului, să o corecteze, să ofere recomandări și nu să și-o însușească, copiind copios în era plagiatului, se salveaza ca .pdf (File - Fișier -> Export as pdf - Exportă ca pdf).

Și eu am avut de trimis lucrări scrise în Open Office și le-am făcut pdf. Știți ce răspuns am primit? Că vrea în word!!! Foarte bine, chestie de 1-2 minute: am deschis fișierul meu .odt și l-am resalvat cu extensia .doc. Și l-am trimis pe e-mail! Dar, oare, de ce vor profesorii noștri în format "word" munca noastră când ne pot vedea și judeca munca sub format pdf? Vă las pe dvs. să meditați asupra erei plagiatului!

P.S. Despre incompatibilitatea programelor Microsoft și Linux îți rămân dator cu un răspuns, dar nu mai târziu de sâmbătă, 11 mai 2013.

Numai bine.
Va multumesc pentru raspuns!
Daca se pastreaza in format identic este in regula.La licenta,anul trecut,spre exemplu,profesorul a facut mici mentiuni chiar in cadrul lucrarii scrise,insa cu o alta culoare.
Si nu este cazul sa ma gandesc ca m-a plagiat sau ca asa ceva ar fi avut de gand.Doua cadre didactice m-au sustinut pentru lucrare,unul cu mici sugestii pe marginea temei alese,iar celalalt pe marginea metodei de cercetare care era destul de noua in Romania.
Conventia a fost ca am prezentat impreuna lucrarea la o conferinta.Nu a fost un plagiat,ci un schimb echitabil,pentru ca si mai tarziu am reusit sa imi fac alte lucrari pe baza acestei metode de cercetare.
O seara placuta va doresc!