View Single Post
Vechi 10.05.2013, 22:03:24
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Desi deschis probabil din dragoste de monarhie si buna credinta , un asemenea thread poate naste polemici deosebite .
Eu unul sunt de parere ca mai intii monarhia este anacronica , cel putin pt. Roamnia si nu este garantul nici unui lucru decit al ajungerii principesei Margareta si a princepelui parvenit Duda pe tronul Roamniei , dupa ce au schimbat , sau vor schimba, inclusiv constitutia casi regale .
In al doilea rind regele mihai I este un tradator de neam si tara , si au adeverit-o multi (Miscarea legionara in primul rind, istoricii inca nemihailizati si iubitori de neam, mergind in cele din urma pina la comunisti , desigur.
Acest mihai I duce in spate 140.000 de ofiteri si ostasi romani martiri pe frontul din nordul Moldovei dati in mina inamicului sovietic prin declararea unilaterala a armistitului si predarea in mina sovieticilor a unei parti din oastea tarii... ca asa a avut el chef . Si mai se face vinovat de multe, multe, altele .
Daca vroia sa ramina Regele Romaniei , trebuia sa moara alaturi de martirii de pina atunci ai tarii si nu sa predea tara in mina (lui Botnaras si a lui G.G.Dej)comunistilor si a sovieticilor .
Dar la 24 de ani a preferat viata . Si apoi s-a dat atins ca ce rau a dus-o el prin strainataturi !
Se cunoaste d.p.v. istoric clauzele tradarii la semnarea abdicarii . El a abdicat de poporul roman si pt. asta nu mai poate fi in veci , el si progeniturile, regi ai Romaniei . Poate fi in schimb, daca chiar vrea, regele fetelor sale si al lui Duda , dar al Roamniei, nu !
Sub glia tarii era si mai cald si si loc de martir . Dar a optat pt. altceva . S-a prevalat ca a semnat abdicarea ca sa nu moara 15.000 de studenti, dar in puscarii erau elevi, studenti si alte categorii sociale(cel putin legionari) inca din 1938 si pina in 1964, unii dintre ei morti in conditii groazanice . De aceia nu a fost interesat tinarul monarh ? Lecturati putin la Virgil Maxim !
Oricum , desi se neaga asiduu , casa De Hochenzolern a sters din constitutiile familiei nobiliare pe Carol II si implicit succesorii lui pt fapte impardonabile unui membru rasat al familiei. Lucru cunoscut si dat publicitatii dupa mizeriile asa-zis regelui carol II cu desfrinarile, casatoria morganatica, parasirea regimentului pe front, abdicarea de buna voie de la succesiune, s.a.m.d.

Sunt carti numerose si marturii ale martirilor neamului cunoscatori in cauza, despre cine a fost carol II si mihai I pt. Roamnia, care nu pot fi ingenunchiate doar cu entuziasmul tineresc sau amintirea onirica a unui trecut nefast .

Nu doresc sa port alte discutii cu nimeni, deoarece mai era un frate (Mihailt) care era in stare sa manince forumul pt.a dovedi cit de sublim este si a fost mihai I si cit de prosti sunt martirii si sfintii inchisorilor ca si istoricii nemihailizati, si asmenea atitudini nu le admir .
Deci eu sunt unul dintre cei care nu voiesc revenirea monarhiei .
Chiar daca se spune ca monarhia era voia lui Dumnezeu pe pamint iar regele unsul lui Dumnezeu , cred cu toata convingerea ca mihai I , in starea de tradator nesmerit inca ci doar justificativ, nu este alesul Domnului .
Nici presedintele nu este , dar nici mihai I ! Intre doua rele , eu aleg pe cea neplecata inca in bejenie !

Imi pare rau daca aveti alte optiuni !

Last edited by zaharia_2009; 10.05.2013 at 22:14:31.
Reply With Quote