Subiect: adoptie
View Single Post
Vechi 10.05.2013, 22:51:44
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Rânduiala la înfierea de copii

In Molitfelnic, la Randuieli si rugaciuni la felurite trebuinte, am gasit si aceasta Rânduiala la înfierea de copii:

"Cel ce urmează să devină fiu (sau fiică) a altor părinți decât cei care l‑au născut vine la biserică împreună cu cel care‑l înfiază și stă înaintea preotului, cu fața spre răsărit, ținând în mâini făclii aprinse.
Preotul, îmbrăcat în veșmintele preoțești, face obișnuitul început: Binecuvântat este Dumnezeul nostru…, Sfinte Dumnezeule…, Preasfântă Treime…, Tatăl nostru…, Că a Ta este împărăția…, Doamne miluiește (de 12 ori), Slavă…, Și acum…, Veniți să ne închinăm… și strana cântă troparul zilei și condacul hramului, după care preotul citește această

Rugăciune
Domnului să ne rugăm.
(letrină două rânduri) Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce prin iubitul Tău Prunc, Domnul nostru Iisus Hristos, ne‑ai numit pe noi fii ai lui Dumnezeu, cu primirea de fiu și cu darul atotputernicului și Sfântului Tău Duh, zicând: Eu voi fi Lui Tată, și Acela va fie Mie Fiu, Însuți, Iubitorule de oameni împărate, caută din sfântul Tău locaș spre robii Tăi aceștia (N), și pe cei pe care firea i‑a născut depărtați unul de altul după trup, pe aceștia Însuți îi unește în tată și în fiu prin Sfântul Tău Duh; întărește‑i în dragostea Ta; leagă‑i pe ei cu binecuvântarea Ta; înalță‑i pe ei întru slava Ta; întărește‑i pe ei în credința Ta, păzindu‑i pururea ca să nu se lepede de cele ce au ieșit din gura lor, și fii mijlocitor făgăduinței lor ca dragostea pe care întru Tine au mărturisit‑o să o păzească nestricată și nemincinoasă, până la sfârșitul vieții lor, viețuind ei întru Tine, Cel ce ești singurul Dumnezeu viu și adevărat, și învrednicindu‑se de moștenirea împărăției Tale. Că Ție se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Preotul: Pace tuturor. Strana: Și duhului tău.
Diaconul sau preotul zice: Capetele voastre Domnului să le plecați. Și preotul citește această

Rugăciune
Domnului să ne rugăm.
(letrină două rânduri) Stăpâne, Doamne, Cel ce ești făcătorul a toată făptura, Care întru Adam cel dintâi ai rânduit rudenia firească după trup, iar întru Iisus Hristos, Fiul Tău cel iubit și Dumnezeul nostru, ne‑ai arătat și pe noi a fi rudenia Ta după har, Ție, Celui ce știi toate, își pleacă aceștia capetele ca niște robi ai Tăi, cerând binecuvântarea care de la Tine vine, și prin legătura cea întru Tine se mărturisesc unul pe altul tată și fiu. Pentru aceasta cu smerenie Te rugăm, pe Tine, Doamne, ajută lor să dobândească cele ce nădăjduiesc și să păzească starea cea cuviincioasă între ei și supunerea cea fiască față de Tine, viețuind după vrednicie. Ca, precum în toate, și prin aceasta să se preaslăvească numele Tău, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Cel înfiat îngenunchează în fața celui ce‑l înfiază, care îl ridică, zicând: astăzi fiul meu ești tu; eu astăzi te‑am născut, și‑l îmbrățișează; iar preotul îi binecuvintează și face otpustul."
Reply With Quote